Katalán zászlók miatt fizet a Barcelona

Barcelona.

Barcelona. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) ismét megbüntette az FC Barcelonát, mert szurkolói az elmúlt idényben több mérkőzésen is katalán zászlókat lengettek a lelátón BL-meccsek alatt.

A spanyol bajnok és kupagyőztes klubnak 150 ezer eurót kell fizetnie, de ebből 50 ezret csak akkor, ha a következő két szezonban ismét előkerül a katalán zászló, az úgynevezett estelada a nézőtéren.

Az estelada a katalán függetlenség támogatóinak jelképe, és mivel az UEFA szerint politikai szimbólumnak számít, tilos a használata a mérkőzéseken. Az FC Barcelonát tavaly is megbüntették ugyanezért, akkor 30 ezer euró volt a bírság.

A klub bejelentette, hogy fellebbez a döntés ellen, és minden lehetséges jogi lépést megtesz, hogy visszavonják a büntetést, mert az „teljesen igazságtalan, és korlátozza a véleménynyilvánítás szabadságát”.

A spanyol kormány megtiltotta a jelkép használatát a Király-kupa májusi FC Sevilla–FC Barcelona (0:2 hosszabbítás után) döntőjében, az illetékes spanyol bíróság végül mégis engedélyezte. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?