„Szerencse nem kell, csak ne legyen pechünk”

kajak
Komárom |

Szerdán kiderül, lesz-e szlovákiai hajó a párizsi olimpia kajak-kenu versenyein.

A mindössze kétnapos, szerdán és csütörtökön Szegeden sorra kerülő pótkvalifikációs versenyen férfi K2 500 méteren mindössze egyetlen egység szerez kvótát a 24 indulóból, így a Zalka Csaba–Botek Ádám párosnak hihetetlen nehéz dolga lesz, ha ott szeretne lenni Párizsban. 

„Sajnos a legnehezebb előfutamba kerültünk a háromból, ott vannak a szerbek, oroszok, lengyelek is mellettünk. Közvetlenül csak az első egység kerül a döntőbe, s mivel egy nap alatt rendezik valamennyi futamot, sokakra a középdöntő, egy plusz 500 m is fog várni. Egy nap alatt ez nem igazán jó – magyarázta lapunknak Likér Péter, a kettős edzője.

A sérüléssel bajlódó Vlček Erik helyére csak nemrég beülő Zalkával sikeresen debütált az egység, az egy héttel ezelőtti válogatón legyőzte a Denis Myšák, Samuel Baláž duót. 

„Sikerrel kezdtünk, de – a másik páros degradálása nélkül – nem egy igazán nagy kaliberű hajó ellen, mert Baláž és Myšák két nagyon jó egyes menő, de párosban messze nem olyan erősek – jegyezte meg Likér. – A válogatón két hibát láttam a fiúknál a távon, ezeket kijavítjuk. Emellett az a legfontosabb, hogy ne legyünk betegek ebben az időjárásban. A pénteki nap felért egy karácsonnyal számunkra, mert az volt az első, amikor végre nem volt eső és szél. Ilyenkor, a verseny előtt a betegséget elkerülni a legnehezebb feladat. Aztán jöhet a második fázis, a technikai dolgok kijavítása, a több edzést már el lehet felejteni. Csurig kell tölteni a poharunkat önbizalommal.

Arra pedig szükség is lesz, mivel nemegy egység pályázik a kvótára. „Számolok a szerbekkel, a lettekkel és egy olyan egységgel is, akikkel előzetesen nem számolunk – összegezte az esélyesek listáját Likér. – Nincs vele tapasztalatom, nem mentem még pótválogatót. Szerencse nem kell, csak ne legyen pechünk, és akkor meg tudjuk oldani a dolgokat.”

Női C1 200-on is lesz szlovákiai magyar induló Szegeden Őri Laura személyében. „Ő fiatal versenyző, nincs tapasztalata ilyen versennyel. Nagyon komoly lesz a mezőny, nagyon komoly riválisokkal, fontos, hogy ne rakjunk nagy terhet rá – tette hozzá Likér.

A pótkvalifikációs verseny után rögtön a szezon első világkupa-futamokat rendezik a Maty-éri pályán. A szlovákiai küldöttségben az említetten kívül ott lesz Sidó Bianka (K1 1000 és 500 m, K2 500 m), Bugár Réka (K2 500 m) és Gacsal Ákos is (K2 500 m).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?