Kassai: ez most gáz volt

<p>A Real és az Atlético is bekerült a legjobb négy közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Főszerepben mégis Kassai Viktor &ndash; szegény.</p>

Nehéz összefoglalni a gondolatainkat a Real Madrid és a Bayern München keddi BL-mérkőzése után. Ha csak a mérkőzést nézzük, akkor elmondható, hogy a Real Madrid megérdemelten jutott tovább a legjobb négy közé. Bár a Bayern játékosai még úgy is többet birtokolták a labdát, hogy több mint harminc percen keresztül emberhátrányban játszottak, ez a mezőnyfölény meddő volt. A bajoroknak két kaput eltaláló lövésük volt, góljaik közül az egyik tizenegyesből született, a másik bornírt öngól volt. A Real Madrid lendületesebben, kreatívabban futballozott, sorozatban hetedszer jutott be a Bajnokok Ligája elődöntőjébe (ez rekord!), Cristiano Ronaldo megszerezte 100. gólját a Bajnokok Ligája főtábláján (ez is rekord, a másik ágon az elődöntőbe jutó Atléticónak a Leicester elleni találat volt a klub 100. BL-gólja). Nincs miről beszélni.

Sajnos van. És akiről beszélni kell, az Kassai Viktor. Lehet valakinek rossz napja, főleg, ha bíró, ezen a szinten, a mai felgyorsult futballban blablabla. De azok a hibák, amelyeket a magyar játékvezető sorozatban elkövetett a Bernabéuban, majdhogynem lehetetlenné teszik az értékelést. Azzal kezdte, hogy megadott egy teljesen jogtalan tizenegyest a Bayern Münchennek, Robben feldobta magát. Utána második sárgával kiállította Arturo Vidalt egy olyan eset után, ami még csak fault sem volt. (Hogy Vidal korábban is megkaphatta volna a második sárga lapját, de nem kapta meg Kassaitól? Hát, persze!) Az szinte már csak apróság, hogy a Real Madrid hosszabbításban szerzett második és harmadik gólja is les volt. Szomorú volt nézni a lassításokat. Hogy a Bayern szurkolói jogosan reklamálnak? Alighanem, hiszen 2:1-es vezetéssel fordulhattak volna a hosszabbításra, csakhogy Kassai kiállította az egyik húzóemberüket, s ezzel lényegében eldőlt a meccs. A két lesgól után Robben is már csak nevetni tudott, mindegy volt. De a madridiak sem lehetnek teljesen elégedettek, hiszen a Bayernt lényegében Kassai hozta meccsbe a kamutizenegyessel. Elég rossz az, amikor egy játékvezető ténykedésétől mindkét csapatnál ki vannak akadva.

S fel kell tennünk azt a kérdést is, hogy a mérkőzést közvetítő közmédián miért bántak ilyen kesztyűs kézzel a magyar sporival. „Húha” – képedt el a kommentátor, amikor a sokadik lassításból észrevette, hogy Vidal a piros lap előtt hozzá sem ért ellenfeléhez. Ronaldo első lesgóljánál is inkább csak csendesen nyugtázta a szabálytalanságot. De a legjobb a mérkőzés végi összegzés volt. „Mindenkinek megvan a véleménye, hogy mi volt helyes és mi volt kevésbé az, a bírónak a mai futballban nagyon nehéz dolga van” – hallhattuk ezt a parádés bölcsességet. Sajnos ezúttal nem véleményekről van szó, a hülye is láthatta, hogy Kassai Viktor csúnyán elbaltázta ezt a meccset, a Vidalnak adott piros lap az utóbbi idők egyik legfeltűnőbb bírói bakija volt. Persze, Kassai a „mi kutyánk kölyke”, tiszteljük, szeretjük, az ellene indított keresztes hadjárattal (hogy milyen csúnyán beszél az NB I-es futballistákkal, hogy nagyképű, hogy évek óta hibát hibára halmoz) nehéz azonosulni. De azért lássuk be, ez tegnap nagyon gáz volt.

A nap játékosa

Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

Két lesgól, egy fejes gól, mesterhármas, 100 találat a BL-ben, ahol jelenleg hattal előzi Messit. Nagy nap volt ez megint C. számára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?