Karnevál a Ligetben?

Pozsony. Régen előzte meg ilyen érdeklődés a jelen pillanatban már nagy pozsonyi rangadónak számító Petržalka–Slovan összecsapást. Petr Kašpar menedzser szerint a 11 ezer ülőhely közül egy sem marad üresen vasárnap délelőtt az angolosra rekonstruált stadionban.

Pozsony. Régen előzte meg ilyen érdeklődés a jelen pillanatban már nagy pozsonyi rangadónak számító Petržalka–Slovan összecsapást. Petr Kašpar menedzser szerint a 11 ezer ülőhely közül egy sem marad üresen vasárnap délelőtt az angolosra rekonstruált stadionban. Hogyisne, a listavezető látogat a ligetiekhez, akik nagyon de nagyon feljebb akarnak kerülni a táblázaton. Jó csapatuk jött össze, itt az utolsó alkalom kijutni a nemzetközi porondra. VLADIMĺR WEISS edző: „Bármilyen rosszul is futballozott a Slovan szerdán, számunkra mindig nehéz ellenfél. Saját játékunkat szeretnénk játszani, tehát úgy, ahogyan a Trnava ellen az első félidőben. Iramot diktálva, lendületesen. Nagyon bízom benne, hogy igazi futball-légkörben zajlik majd le a meccs, a lelátó hangulata nívós labdarúgásra ösztönzi a csapatokat. Nem bánnám, ha szurkolóinknak a meccs alatt és után is okuk lenne a karneváli hangulatra.”

A keret minden tagja a tréner rendelkezésére áll, kivéve a szerdán negyedszer besárgult Borbélyt. Zvara játékáról csak a meccs előtt dönt a csapatorvos.

A Téglamezőn már elfeledték a hétközi kínlódást, a gárda kiegészült Homláčcsal és Polgárral (letöltötték egy meccsre szóló büntetésüket), valamint Hornyákkal, aki influenzával bajlódott. DUŠAN RADOLSKÝ edző: „Gyengén játszottunk a Trenčín ellen, nem tudtunk mit kezdeni a sűrű védekezésével. Vasárnap más lesz a helyzet. Ellenfelünk támadni fog, így az offenzívánk során nem felállt védelemmel találjuk szemben magunkat. Nívós, izgalmas meccsre számítok. Tippelni nem szeretnék.”

DUŠAN GALIS viszont nem tagadta meg a jóslást: „Kettő-egyre nyer a Petržalka, mert egységesebb, jobb csapat a mostani Slovannál” –mondta lapunknak a szerződés nélküli tréner, aki korábban mindkét együttest irányította.

Lehet, hogy igaza lesz. Lehet. Az viszont tény, mindkét csapat egyforma stílusban futballozik, szinte mezőnyjáték nélkül, hosszú indításokkal operál, (van két futóbajnokuk, Suchánek, illetve Šlahor), agresszív, letámadásos, könyörületet nem kérő és nem adó labdarúgást praktizál. Hogy ebből aztán milyen játék, milyen meccs kerekedik majd ki – szép magyarsággal szólva – látni fogjuk a vasárnapi ebéd előtt. (T. V.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?