Karcsúsítás és fiatalítás

London. Hétfőn este megnevezték a NOB bizottságainak tagjait. Karcsúsításra és - a vezetőket tekintve - bizonyos fokú fiatalításra került sor mindegyikben. – A létszámot mindenhol 20 alá csökkentettük.

London. Hétfőn este megnevezték a NOB bizottságainak tagjait. Karcsúsításra és - a vezetőket tekintve - bizonyos fokú fiatalításra került sor mindegyikben. – A létszámot mindenhol 20 alá csökkentettük. Eddig 18-30 fős testületek működtek – részletezte a hatékonyságra törekvő változtatást Schmitt Pál, a MOB elnöke, aki a jövőben, csakúgy, mint az 1995-ös megalakulásától, a környezetvédelmi bizottság élén áll majd. – Figyelmet fordítottunk arra, hogy lehetőleg képviselve legyenek a nemzeti olimpiai bizottságok, illetve a nemzetközi sportszövetségek, továbbá, hogy mindenütt helyet kapjon volt sportoló is. Ezt a szándékot tükrözi, hogy a nemzetközi kapcsolatokért felelős bizottság elnöke lett Guy Drut, az 1976-os olimpia 110 méteres gátfutásának francia győztese.

A karcsúsítás összesen 68 embert érintett. Az újonnan létrehozott olimpiai játékokat elemző bizottsággal kapcsolatban azt mondta: annak a feladata nem az előkészítés, hanem a lezárás lesz. Az aktuális játékok befejezése után olyan összefoglalót készít, amely minden szempontból értékeli a történteket, egyúttal ajánlásokat tesz a jobbítás érdekében. A bizottság élére Dick Pound került, ami Schmitt szerint bizonyítéka annak, hogy Jacques Rogge, a NOB elsőszámú vezetője számít a tavalyi választáson vele szemben alulmaradt kanadai vetélytársára.

A MOB-elnök az általa irányított testület fontos feladatának tekinti egy olyan kritérium-rendszer kidolgozását, amely a majdani szervezők számára összegzi a környezetvédelmi szempontból fontos feladatokat. Schmitt Pál protokollfőnökként is folytatja tevékenységét. – Rogge nagy hangsúlyt fektet a hivatalos megjelenéseinkre. Éppen ezért fel is kért arra, hogy dolgozzak ki részletekbe menő protokoll-szabályzatot. Ebben az eskütételtől kezdve a zászlófelvonáson, a díjátadáson, a temetésen, az ültetések, illetve a felszólalások rendjén át az öltözködésig minden benne lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?