Kapás Boglárka: a harmadik 50 méter volt a kulcs a győzelemhez

Kapás Boglárka
Budapest |

Kapás Boglárka szerint a harmadik 50 méter volt a kulcs ahhoz, hogy aranyérmet nyerjen egy hete 200 méter pillangón Glasgow-ban az úszó Európa-bajnokságon.

 

A 25 éves versenyző az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában elmondta, az edzéseken nagyon sokat gyakorolta, hogy a legtöbb energiáját a harmadik és a negyedik ötven méterbe tegye bele.

Az első 100 méteren tartalékolt, és tudta, hogy ezzel a taktikával a legjobbját ki tudja úszni - tette hozzá.

Ami a negyedik 50 métert illeti, "talán ott már csak a szívem vitt be, és az segített, hogy megelőzzem a többieket. Én akartam szerintem a legjobban nyerni, és azért sikerült" - fogalmazott.

 

Kapás Boglárka szólt arról is, egyelőre pihentetik a gyorsúszást. Most úgy áll rajthoz ezeknél a számoknál, hogy "nem igazán" akarja leúszni - mondta, megjegyezve, azt akarja megvárni, hogy ezeket le akarja úszni, és meg akarja nyerni.

Kifejtette, bízik abban, hogy a 2020-as tokiói olimpiára "visszajön ez az akarat meg ez a tűz, ami a gyorsra vonatkozik". Lehet, hogy négy számban is rajthoz áll, ez majd kiderül - tette hozzá Kapás Boglárka.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?