Kanada tizenegy gólos meccsen verte a szlovákokat

hoki-vb 2019

Kétszer is volt kétgólos előnye a szlovákoknak, mégis kikaptak Kanadától 6:5-re re a jégkorong-vb harmadik fordulójában.

A szlovákoknál a torna során először lépett jégre Libor Hudáček, aki az első két csoportmeccset betegség miatt kihagyta. A sorban így Tomáš Zigo tolódott a 13., csereként számításba vett csatár posztjára.

Hogy a finnek elleni vereség tette, vagy csak a hétfői időpont, nem tudni, de a szlovák csapat bemutatása jóval kevésbé hozta lázba a Steel Aréna közönségét. Már-már az volt az ember érzése, hogy semmi nem viszi fel a szurkolók vérnyomását, de Tatarék jégre lépése azért előhívta az első hangrobbanást. Amikor pedig énekelni támadt kedve az egész csarnoknak, az dobhártyaszaggató volt.

Az első percekben inkább a küzdelem dominált, komolyabb lehetőség először az 5. percben Daňo előtt adódott, de Murray védeni tudott. A 8. percben csak kétszer tudta ezt megismételni, amikor Ladislav Nagy közvetlen közelről próbálta rajta átpasszírozni a korongot - ez végül Matúš Sukeľnek sikerült, Szlovákia megszerezte a vezetést - 1:0. A kanadaiakat megfogta a gól, a 9. percben újabb korong landolt a kapujukban. Jaroš és Lunter szépségdíjas akcióját Adam Liška fejezte be - 2:0.

 A juharleveleseknél felment a pumpa, kiprovokálták a kassai vb-meccsek első komolyabb bunyóját, de a szlovákok nem használták ki az emberelőnyt. A bokszcsata meghozta az eredményét, az addig pattogósabb, motiváltabbnak tűnő szlovákokhoz küzdésben a kanadaiak is felzárkóztak. Rybár kapus előtt többször meleg helyzetek alakultak ki, a 17. percben azonban már ő is tehetetlen volt, Mantha választhatott, hogy a tisztára játszott akció végén hova lövi a korongot - 2:1. Jaroš kiállítását pedig Theodore büntette meg, a 19. percben 2:2-re egyenlítettek a kanadaiak.

Craig Ramsay szövetségi kapitány védencei a második harmadot kettős emberelőnyben folytathatták, de Pánik hiába volt egyedül, túl közelre került Murray kapushoz. Ami azonban nem sikerült kettős fórban, összejött a szimplában, Daňo lövése a kék vonalról utat talált a kapuba - 3:2. A másik oldalon Mantha válaszolhatott volna kisvártatva, de Rybár jól zárta a szöget. A 25. percben hatalmas tömegjelenet alakult ki a kapujában, de videózás nélkül folytatódott a játék, Buc lövését Murray csak kiütni tudta, és a 18 éves Liška megszerezte második gólját a meccsen - 4:2. A gólfesztivál pedig nem állt le, Marchessault emberelőnyből szépített - 4:3, majd egy gyönyörű támadás után Cirelli másodszorra egyenlítette ki az eredményt - 4:4 a 29. percben.

Az újabb strigulát a 33. percben húzhattuk volna, Tatar saját kipattanóját passzolta Murray hálójába, de a játékvezetők a kapus támadása miatt nem adták meg a gólt (be is repült a jégre két félliteres PET-palack a nézőtérről). A meg nagyobb hidegzuhany a 37. percben jött a szlovákoknak, Stecher nem túl acélos lövése becsúszott Rybár kapus mamutjai között a hálóba - 4:5, Čiliak érkezett a szlovák kapuba. 

Az utolsó 20 percben már jobban figyeltek a csapatok hátul, a szlovákok emberelőnyben is csak egyetlen Černák-lövésig jutottak. Az 51. percben kis híján Tatar egyenlített közelről. Ami nem sikerült neki, Sukeľnek igen, Murray előtt beleért a korongba - 5:5, a Steel Aréna közönsége eksztázisközeli állapotba került.

1:14-gyel a vége előtt emberhátrányba kerültek a szlovákok Černák gáncsolása miatt, és bő egy másodperccel a dudaszó előtt Stone gólt ütött, Kanada 6:5-re győzött.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?