Kanada nem adott esélyt a szlovákoknak

<p>A címvédő kanadai válogatott sima, 5:0-s győzelmet aratott a szlovák válogatott ellen az oroszországi jégkorong-világbajnokságon.</p>

Az eddig százszázalékos kanadaiak ellen a szlovákok nem kezdtek rosszul, övék volt az első emberelőny is, de nem tudták kihasználni a lehetőséget. (Zdeno Cíger együttese a létszámfölényes helyzetek értékesítését tekintve a mezőny sereghajtói közé tartozik.) Ezután kanadai emberelőny következett, amiből szintén nem esett gól, de a helyenként félgőzzel játszó juharlevelesek felvették a tempót, és előbb Reilly, majd Duchene talált a hálóba. Az első harmadban 14:4 volt a kapura lövések aránya a kanadaiak javára, ez egyértelműen mutatta a két csapat közötti különbséget.

TÖRTÉNELMI GYŐZELMET ARATOTT A MAGYAR VÁLOGATOTT. RÉSZLETEK ITT!

A második harmad elején volt a szlovákoknak néhány ígéretes akciójuk, de gól ezekből sem született, Dravecký a kapuvasat találta el, és egy másik helyzete is kimaradt. A játékrész második fele pedig ismét a kanadaiaké volt, T. Hall és Scheifele is betalált.
A harmadik harmadban sem változott a játék képe, a kanadaiak játszottak fölényben, és az ötödik gólt is megszerezték Brassard révén. A szlovákok bajait tetézte, hogy öt perccel a meccs vége előtt Jarošt arcon találták a koronggal, nem is tudta folytatni a játékot.

A szlovákok zsinórban harmadszor kaptak ki, Kanada sorozatban 15. győzelmét aratta vb-ken. A szlovákok vasárnap este (19.15) a szintén százszázalékos finnekkel találkoznak.

Kanada-Szlovákia 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Gólütők: Reilly (12.), Duchene (19.), T. Hall (34,), Scheifele (39.), Brassard (51.).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?