Jurkemik az Év edzője

Pozsony. Tegnap este Pozsonyban ünnepélyes keretek közt hirdették ki a az Év tizenegye ankét eredményeit. Csakúgy mint tavaly, nemcsak az élvonalbeli labdarúgócsapatok edzői és a válogatottak szakvezetői, hanem a sportújságírók is szavaztak. Összesen 31 szakember adta le voksát.

Pozsony. Tegnap este Pozsonyban ünnepélyes keretek közt hirdették ki a az Év tizenegye ankét eredményeit. Csakúgy mint tavaly, nemcsak az élvonalbeli labdarúgócsapatok edzői és a válogatottak szakvezetői, hanem a sportújságírók is szavaztak. Összesen 31 szakember adta le voksát. Hat kapus, 21 hátvéd, 17 középpályás és 5 csatár neve került fel a listára.

Roman Kratochvíl, az Inter védője kapta a legtöbb szavazatot, harmincan voksoltak rá. Őt Róbert Vittek (29) és Juraj Czinege (24) követi.

A tavalyi csapatból mindössze ketten, Marián Šuchančok és Peter Dzúrik maradt hírmondónak. A legjobb tizenegyet csupán Viliam Hasprún ifjúsági edző találta el. Négy játékossal képviselteti magát a bajnok Inter, hárman a ligeti, ketten a rózsahegyi együttesből kerültek a legjobbak közé. Ladislav Jurkemikot, a listavezető zsolnai gárda szakvezetőjét választották az Év edzőjévé, kilencen jelölték a legsikeresebbnek. A válogatott új mestere egy szavazattal előzte meg Jozef Bubenkót (Inter), kettővel pedig Dušan Galist (Petržalka).

Az esztendő felfedezettjének a 21 éves púchovi Mário Breška számít, aki tavasszal még Nyitrán kergette a labdát. Ľuboš Michel 84 ponttal bizonyult a legjobb játékvezetőnek, mögötte Vladimír Hriňák (54) és Ladislav Gádoši (46) végzett. A partjelzők között Igor Šramka vitte el a pálmát.

AZ ÉV TIZENEGYE: Martin Lipčák (Petržalka, 13 szavazatot kapott – először jelölték a legjobbak közé)–Roman Kratochvíl (Inter, 30 – 2.), Marián Šuchančok (Inter, 13 – 2), Vladimír Kinder (Petržalka, 20 – 4.), Maroš Klimpl (Ružomberok, 8 – 1)–Juraj Czinege (Inter, 24 – 1), Peter Dzúrik (Inter, 23 – 3.), Marek Mintál (Žilina, 20 – 1), Anton Šoltís (Petržalka, 27 – 1)–Tomáš Oravec (Ružomberok, 20 – 1.), Róbert Vittek (Slovan, 29 – 1.).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?