Június elején eldől Saláta sorsa

<p>Az elmúlt idényt pályafutása legrosszabb szezonjának tartja, de hálás Ján Kozáknak, hogy akkor sem felejtette el, amikor klubcsapatában nem kapott játéklehetőséget. Saláta Kornéllal, a Rosztov válogatott hátvédjével beszélgettünk.</p>

BŐD TITANILLA

A szlovák válogatott barátságos meccsen 1:0-ra kikapott Szentpéterváron az oroszoktól. Hogyan látta a mérkőzést?

Tudtuk, hogy az oroszok mindent bele fognak adni, mert készülnek a vb-re, és bizonyítani akarnak Fabio Capello szövetségi kapitánynak. Számítottunk rá, hogy hajtani fognak, másrészt nekik még kemény erőnléti edzéseik vannak, úgyhogy nem voltak annyira frissek. Hátul jól játszottunk, nem adtunk esélyt az oroszoknak, de az egyetlen nagy helyzetükből Kerzsakov gólt fejelt.

A 68. percben lépett pályára Pečovský helyett, de nem a középpályán, hanem a védelem tengelyében kapott helyet. Melyik posztot szereti jobban?

Középhátvédként jobban érzem magam. Ďuricával már sok meccset játszottunk együtt, ezért jól megértjük egymást. Gyömbérrel most játszottam először, de jól ment az együttműködés.

Az orosz válogatottban vannak ismerősei?

Néhány játékossal köszönő viszonyban vagyunk, de szorosabb barátság nincs közöttünk.

Mit mondott Ján Kozák szövetségi kapitány a mérkőzés után?

Nem értékelte a meccset, sosem szokta, majd a következő gyülekezőn térünk vissza erre a mérkőzésre.

A szlovákok még egy barátságos meccset játszanak Máltával, aztán idegenben Ukrajna ellen megkezdődik az Eb-selejtezősorozat. Azon a mérkőzésen Martin Škrtel eltiltás miatt nem játszhat, így akár ön is lehetőséget kaphat.

Azért is játszottunk most az oroszokkal, mert a két válogatott hasonló szisztémában futballozik. Ez jó felkészülés volt a kvalifikációra.

Az orosz bajnokságban szereplő Rosztov játékosa, de az elmúlt szezonban a szibériai Tom Tomszkban vendégeskedett. A Tomszk kiesett a élvonalból, mi lesz most az ön sorsa? Visszatér Rosztovba?

Fél év múlva lejár a szerződésem a Rosztovnál, így ha pénzt akarnak értem, akkor most kell eladniuk. Június 10-ig kiderül, hogy visszatérek-e Rosztovba, vagy máshová igazolok. Szívem szerint maradnék még Oroszországban, mindegy, hogy hol, de olyan csapatban, ahol rendszeresen játszani fogok. Ha a Rosztov igényt tart rám, akkor lehetőséget kapok, mert a cserepadra biztosan nem fognak visszahívni.

A Tomszkban ritkán lépett pályára. Hogyan értékeli ezt az idényt?

Ez volt a karrierem legrosszabb szezonja. Nem sokat játszottam, kiestem a formából, érződik rajtam a meccshiány. Ráadásul a csapat is kiesett.

Mindezek ellenére Ján Kozák számít önre a válogatottban.

Nagyon sokat köszönhetek a válogatottnak, mert Kozák akkor is számít rám, ha a klubcsapatomban nem játszom. Ez sok önbizalmat ad, igyekszem is mindig a lehető legjobban játszani, hogy megháláljam neki a bizalmat.

Az elmúlt idényben történtek azért pozitívumok is?

Új embereket ismertem meg, új városban éltem. Sok kedves emberrel találkoztam, és a város is tetszett.

Nem zavarta a zord szibériai időjárás?

Télen azért hideg volt, meg nyáron is kiszámíthatatlan az időjárás: egyik nap süt a nap, és 20–25 fok van, másnap pedig már csak öt. De ezt meg lehet szokni.

A válogatott mérkőzéssel hivatalosan is lezárult a szezon, meddig tart a szabadsága?

Most itthon vagyok, a menedzserem tárgyal, június 10-ig eldől a további sorsom. Ha továbbra is számolnak velem Rosztovban, akkor a június 16-i első edzésre utazom vissza.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?