Jönnek a magyarok

Budapest/Pozsony. A magyar jégkorongválogatott a második helyet szerezte meg az AstraZeneca Kupán. A Szlovákia elleni barvúros 4:2-es győzelem sokáig rezonál majd a sportközvéleményben.

Mert hogy döntőt játsszon a magyar válogatott?! Ez elképzelhetetlennek tűnt. Aztán jött az a bizonyos meccs (jól jegyezzük meg a dátumot, november 6-át, mert ez tényleg sporttörténelmi tett volt), a magyar– szlovák, és minden a feje tetejére állt: a magyarok 4:2-re legyőzték a sportág tavalyi világbajnokát, idei vb-bronzérmesét. Ezzel a sikerrel új fejezet íródott a magyar hoki történetében, s ennek a fejezetnek az első igazán említésre méltó eseménye volt a magyar–fehérorosz döntő. Az olimpiai negyedik fehéroroszokkal hatalmas csatát vívtak Ladányiék, ám az ellenfél megérdemelten nyerte meg az AstraZeneca Kupát. Dušan Kapusta játékosai is rászolgáltak a „Szép volt, fiúk!”-ra: egy ilyen erősségű tornán a második hely, ráadásul Szlovákiát és Ukrajnát megelőzve, több mint jó. Bravúr. Tekinthetjük ezt egy újabb jelzésnek a világ felé: vigyázat, jönnek a magyarok! František Hossa, a szlovák gárda edzője szerint játékosai a magyarok elleni mérkőzés előtt nem tudatosították, hogy egy esetleges vereség mit jelenthet. „Azon gondolkodtunk a torna előtt, hogy a válogatottat tapasztalt hokisokból állítsuk-e össze, vagy tegyük kockára a szlovák hoki hírnevét, és adjunk esélyt a cseh, illetve a szlovák ligában játszó fiataloknak. Az biztos, hogy elemezni fogjuk a teljesítményeket. Ez a vereség még sokáig rezonál majd” – tette hozzá a szlovákok edzője. A magyar jégkorongválogatott a múlt hét csütörtöki 4:2 előtt utoljára 62 évvel ezelőtt tudta legyőzni Szlovákiát. (ns, tasr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?