Jön Andrej Sevcsenko

Pozsony. November 20-án, szerdán 17.30 órakor rendezik Nagyszombatban a Szlovákia–Ukrajna barátságos labdarúgó-mérkőzést. Ladislav Jurkemik edző a tegnapi sajtótájékoztatón jelentette be az ukránok elleni keretét, és indokolta meg, hogy ki miért tagja és nem tagja az alakulatnak.

Pozsony. November 20-án, szerdán 17.30 órakor rendezik Nagyszombatban a Szlovákia–Ukrajna barátságos labdarúgó-mérkőzést. Ladislav Jurkemik edző a tegnapi sajtótájékoztatón jelentette be az ukránok elleni keretét, és indokolta meg, hogy ki miért tagja és nem tagja az alakulatnak. „Vittek sérült, Németh Szilárd pedig családi okokra hivatkozva modta le a szereplését. Pinte szerepel a névsorban, de pillanatnyilag izomsérüléssel bajlódik, s ha nem javulna állapota, változásokat eszközölök” – magyarázta a tréner. Aztán egy érdekes, de nem ismeretlen gondolatot fejtegetett: „Az I. ligában kevés a jó képességű csatár, de Benčík, aki nem régen Törökországba szerződött, stabilan kezdőember, és rúgja a gólokat. Ľubomír Meszárosra is számítottam, de még mindig sérült. A 21 éven aluliak csapatában is, úgymond szétnéztem, hátha találok offenzív típúsú játékosokat, de egyelőre nem jártam sikerrel. Szerencsére a tartalékok között ott van még Breška és Drobňák.”

Ukrajna, akárcsak Szlovákia, nemzetközi szinten eddig nem ért el jelentősebb sikert, de Európa-szerte vannak légiósai. Jurkemik: „Erős válogatott vár ránk, olyan játékosok alkotják, akik angol, német és olasz élklubokban futballoznak. Remélem, a nézők nívós összecsapást láthatnak.”

SZLOVÁKIA KERETE, kapusok: König (FC Zürich), Buček (Xanti). Hátvédek: Zeman (Arnheim), Čišovský (Inter), Hlinka (Bregenz), Klimpl (Žižkov), Leinter (Teplice), Dzúrik (Slovan). Középpályások: Karhan (Wolfsburg), Janočko (Austria Wien), Pinte (Panionioszö, Michalík (Sparta), Mintál (Žilina), Petráš (Sparta). Csatárok: Reiter (Olomouc), Kožlej (Olímpiakosz Nicosia), Fabuš (Trenčín), Benčík (Denizlispor).

Tartalékok: Čontofalský (Bohemians)–Kratochvíl (Denizlispor), Poljovka (Trnava), Hodúr (Liberec), Štrba (Púchov), Greško (Parma), Drobňák (Inter), Kisel (Bohemians), Breška (Púchov), Suchánek (Petržalka), Demo (Mönchengladbach).

UKRAJNA 24-ES KERETÉBEN a legnagyobb csillag természetesen Andrej Sevcsenko és Szergej Rebrov. Egyébként Leonyid Burjak szövetségi kiválasztottjai között kilenc kijevi és hét dönyecki (Sahtyor) labdarúgó szerepel. Kapusok: Reva, Sovkovszkij (mindkettő Dinamo Kijev), Sutkov (Sahtyor Donyeck). Hátvédek: Sztarosztyiak, Timoscsuk (Sahtyor), Luzsnij (Arsenal), Nyeszmacsnij, Fedorov, Radcsenko (Dinamo), Jeszerszkij (Dnyepropetrovsk). Középpályások: Zubov, Pesztrjakov (Sahtyor), Guszin, Liszickij, Dmitrulin (Dinamo), Kormilcev (Torpedo Moszkva), Mizin (Lvov), Voronyin (Mainz), Levcsenko (Arnheim). Csatárok: Vorobej (Sahtyor), Sevcsenko (Milan), Rebrov (Tottenham), Melascsenko (Dinamo). (T. V.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?