Jól mentek az új Ferrarik

Barcelona. A Ferrarival versenyző, ötszörös világbajnok német Michael Schumacher nyerte a Forma–1-es világbajnokság idei ötödik futamát, a vasárnapi Spanyol Nagydíjat.

Barcelona. A Ferrarival versenyző, ötszörös világbajnok német Michael Schumacher nyerte a Forma–1-es világbajnokság idei ötödik futamát, a vasárnapi Spanyol Nagydíjat. Mögötte hatalmas meglepetésre, és a hazai szurkolók nagy örömére a Renault pilótája, Fernando Alonso végzett, míg a dobogó harmadik fokára Schumacher csapattársa, a brazil Rubens Barrichello állhatott fel.

Barcelonában kiváló körülmények között, napos, száraz időben kezdődött meg vasárnap délután a világbajnokság idei ötödik futama, a Spanyol Nagydíj. A vb-pontversenyben vezető Kimi Räikkönennek mégsem hozott szerencsét a jó idő, a McLaren-Mercedes finn pilótája az utolsó helyről indulhatott a szombati kicsúszása miatt, de már az első körben ütközött a jaguaros Antonio Pizzoniával, így számára (és a brazil számára is) idő előtt véget ért a verseny. Nem kezdődött jól a futam a Renault csapatnak sem, hiszen az olasz Jarno Trulli is már az első körben kicsúszott, így kénytelen volt feladni a versenyt. Alonso ellenben remekelt az élbolyban, a hazaiak kedvence befurakodott az élről induló két Ferrari közé. A 18. körben újabb esélyes búcsúzott a versenytől, a skót David Coulthard is kénytelen volt feladni a versenyt. Az élen haladók közötti sorrend a kerékcserék és tankolások után sem változott, nagy küzdelemben Michael Schumacher megőrizte vezető helyét és idei második futamgyőzelmének örülhetett. Schumit Forma–1-es futamon 66. alkalommal intették le a kockás zászlóval elsőként. A német klasszis mögött a szurkolók üdvrivalgása közepette Alonso gurult át a célvonalon, majd Barrichello érkezett a célba harmadikként.

A Spanyol Nagydíj végeredménye: 1. Michael Schumacher (Ferrari) 1:33:46,933 óra, 2. Alonso (Renault) 5,716 mp hátrány, 3. Barrichello (Ferrari) 18,001 mp h., 4. Montoya (kolumbiai, Williams-BMW) 1:02,022 p h., 5. R. Schumacher (német, Williams-BMW) 1 kör h., 6. da Matta (brazil, Toyota) 1 kör h.

A pontverseny élmezőnye az 5. futam után: 1. Räikkönen (finn, McLaren-Mercedes) 32 pont, 2. M. Schumacher 28, 3. Alonso 25, 4. Barrichello 20, 5. Coulthard (skót, McLaren-Mercedes) 19, 6. R. Schumacher 17, 7. Montoya 15, 8. Fisichella (olasz, Jordan-Ford) 10 pont. (NS)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?