Jobbak voltak a zöld-fehérek

Koppenhága. A Ferencváros szerdán hiába futballozott jobban az FC Köbenhavnnál a labdarúgó UEFA Kupa 1. fordulójának visszavágóján, mégis kiesett a sorozatból, ugyanis a büntetőpárbajban elbukott a dán együttes otthonában. Pedig Lipcsei Péter hajrában lőtt góljával úgy tűnt: sikerül a bravúr.

Koppenhága. A Ferencváros szerdán hiába futballozott jobban az FC Köbenhavnnál a labdarúgó UEFA Kupa 1. fordulójának visszavágóján, mégis kiesett a sorozatból, ugyanis a büntetőpárbajban elbukott a dán együttes otthonában. Pedig Lipcsei Péter hajrában lőtt góljával úgy tűnt: sikerül a bravúr. A rendes játékidő hosszabbításában azonban a bolgár Ivan Dobrinov bíró megadott egy vitatható 11-est a koppenhágaiaknak, amellyel a hazaiak kiharcolták a ráadást, majd végül ők kerültek a 2. körbe.

„Csodálatosan küzdöttünk. A futball megmutatta, hogy nem mindig igazságos játék” – értékelte az összecsapást Garami József.

Kollégája, Hans Backe is egyetértett vele: „Ellenfelünk a vártnál sokkal masszívabb volt, a védekezés magasiskoláját mutatta be, s ezzel nem tudtunk mit kezdeni. Gyakorlatilag egyenlítő találatunkig az történt a pályán, amit a magyarok akartak.”

Szűcs Lajos a játékvezetőt okolja a búcsúért: „A gyengébb és a szerencsésebb csapat jutott tovább, erős bírói segédlettel. A 11-esekről inkább nem mondanék semmit. Az utolsót mindenki láthatta, és roppantul bosszant, hogy bevánszorgott a labda a kapuba.” Szűcs a 29. percben is hárított egy büntetőt, majd a zárópárbaj során még kettőt, ráadásul a sajátját értékesítette, de ez is kevésnek bizonyult, hiszen Lipcsei mellett Sasu és Leandro is elhibázta a 11-esét. Lipcsei az idény során ötödször próbálkozott, s negyedszer rontott, ráadásul a legutóbbi után megfogadta, hogy idén már nem vállal többet. „Miután kihagytam, arra gondoltam, hiba volt odaállni, de mostanra rájöttem: mindenképpen rúgnom kellett, hiszen csapatkapitányként illett példát mutatnom.”

KÖBENHAVN–FTC 1:1 (1:1, 0:0), 11-esekkel 3:2. Góllövők: Nielsen (92. – 11-esből), ill. Lipcsei (84.). Játékvezető.: Dobrinov (bolgár), 18 000 néző. Sárga lap: P. Nielsen, Svensson, Bisgaard, Albrechtsen, Röll-Larsen, ill. Lipcsei , Gera, Zo-váth, Vukmir. Kiállítva: Vukmir (92.) KÖBENHAVN: Kihlstedt–Tobiasson (28. Zivkovic), Svensson, Albrecht-sen, Christiansen–Norre-gaard (86. Santos), P. Nielsen, Röll-Larsen, Petterson (71. Bisgaard)–Zuma, P. Möller. FTC: Szűcs–Vukmir, Dragó-ner, Ba-log–Kriston, Zováth (113. Kapic), Lipcsei, Leandro–Rósa (66. Sasu), Gera, Penksa (90. Kiss Gy.).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?