Jó a csapat, nincs ellenfele az elnöknek

Egy nappal a Nyugat-szlovákiai Labdarúgó-szövetség Nyitrán zajló konferenciája előtt ma több helyszínen a területi szövetségek közgyűlésein a küldöttek az elmúlt időszak munkáját értékelik.

Egy nappal a Nyugat-szlovákiai Labdarúgó-szövetség Nyitrán zajló konferenciája előtt ma több helyszínen a területi szövetségek közgyűlésein a küldöttek az elmúlt időszak munkáját értékelik. A Csallóköz szívében azonban nem csupán értékelnek, hanem elnököt és új vezetőséget is választanak .

Mint ismeretes, a 2010-ben lezajlott tisztújító konferencia lefolyásának, valamint a voksolás eredményeinek a tisztaságát a jelenlévők közül többen is megkérdőjelezték, jogorvoslatért előbb civil bírósághoz, majd a kerületi és az országos szövetséghez fordultak. A Szlovák Labdarúgó-szövetség kezdeményezésére rendkívüli tisztújító közgyűlés volt 2011 decemberében, melyen Benovič Árpád nagy fölénnyel (34:19) őrizte meg elnöki székét. A tanácskozáson került pont a csallóközi futballvillongások végére. Benovič Árpád megszakítás nélkül 1996-tól irányítja a területi futballszövetséget. Kérdéseinkre válaszolt.

Ezúttal ellenjelölt nélkül várja az elnök személyéről szóló voksolást...

Ami azt illeti, engem is meglepett, hogy nincs ellenfelem. Szerintem az utóbbi évek során elért eredmények, az irányító-szervező munka nívója, a lépten-nyomon tapasztalható fejlődés arról győzte meg a csallóközi focitársadalmat, a klubok képviselőit, hogy a jelenlegi vezetés bizalmat érdemel. Ritkán fordul elő, hogy a küldöttek egy kivétellel minden posztra egy jelöltről szavaznak. Nálunk csupán a fegyelmi bizottság elnöki posztja kétesélyes, ugyanis két jelölt száll harcba.

Mire a legbüszkébb?

Arra, hogy jó csapattal rendelkezünk. Hozzáértő, ambiciózus tisztségviselők irányítják a járási focitörténéseket, dolgoznak a szakbizottságokban. Jó döntéseket hoznak. Az eltelt négy esztendőben mindössze két beadvánnyal kellett foglalkoznia a fellebbviteli bizottságnak. Mindkét esetben jóváhagyta az illetékes szakbizottság első fokú döntését. Három alkalommal zavarta meg a bajnoki pontvadászat lefolyását kisebb fajsúlyú rendbontás. Egyre kevesebb panasz, több elismerés érkezik a játékvezetőkre. A csallóközi pályákon sportszerű légkörben zajlanak a párharcok. A futballélet szereplői, a klubvezetők, futballisták, a nézők, a támogatók minden szinten elismerést érdemelnek.

Miben lesz szükség javulásra?

Fogytán a fociutánpótlás. Évről évre csökken az ificsapatok száma. Gyökeres változásokat kell tennünk azért, hogy megállítsuk ezt a folyamatot. Az utánpótlásképzésre több erőt, szakértelmet, pénzt kellene fordítani. Változásokra lesz szükség az átigazolási rendszerben, szemléletváltásra, személycserékre a kerületi futballszövetség vezérkarában. Azok között vagyok, akik szorgalmazzák a jelenlegi elnök, Ladislav Gádoši leváltását.

Mi az, ami közel két évtized után is motiválja?

Nem ebből élek, ez a hobbim. Elsősorban munkánk jó visszhangja, a jó közösség visz előre. A foci életem szerves tartozéka, a motor, mely további tettekre serkent.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?