Jean-Pierre Vidal diadala

Salt Lake City. Az utolsó férfi alpesi versenyszám, a műlesiklás alaposan próbára tette a 78 fős mezőnyt. Az erős felmelegedés kedvezőtlenül befolyásolta a pálya minőségét, s nem csoda, hogy 42-en(!) kiestek. Az aranyérmet a francia Jean-Pierre Vidal szerezte meg, aki már az első futamban tetemes előnyt szerzett.

Salt Lake City. Az utolsó férfi alpesi versenyszám, a műlesiklás alaposan próbára tette a 78 fős mezőnyt. Az erős felmelegedés kedvezőtlenül befolyásolta a pálya minőségét, s nem csoda, hogy 42-en(!) kiestek. Az aranyérmet a francia Jean-Pierre Vidal szerezte meg, aki már az első futamban tetemes előnyt szerzett. A második helyen a szintén francia Sebastien Amiez végzett, míg a bronzérmet – az első ötkarikás érmet a brit alpesisízés történetében – a skót Alain Baxter szerezte meg. A vártnál gyengébben szerepeltek az osztrák színek képviselői, a négy rajtoló közül kettő kiesett, a legjobb helyezést Benjamin Raich érte el, aki negyedik lett. A szlovákok közül Michal Rajčan szerepelt jobban, végeredményben a 20. helyet szerezte meg, a másik résztvevő, Ivan Heimschild már az első futamban kiesett. A magyar Vince Péter a 36. helyen végzett. Jozef Smekal a szlovák alpesi válogatott edzője elégedett volt Rajčan helyezésével: „Nagyon jó helyezést értünk el, igaz jobban örülnék, ha a sorrendet jelző szám egyessel kezdődne. Nagyon nehéz feltételek között versenyeztek a síelők, a pálya egyenetlen volt, helyenként jeges. Rajčan mindkét futamban kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. Előzőleg még pénteken a női óriás műlesiklóversenyre került sor. Ebben a számban is a horvát Janica Kostelic diadalmaskodott, aki immár harmadik aranyérmét szerezte. A szlovák Veronika Zuzulová az első futam után a 40. helyen állt, a másodikban javítani tudott és végeredményben a 32. helyet szerezte meg. Veronika Zuzulová edzője, édesapja Timotej Zuzula lánya teljesítményéről így nyilatkozott: „Az első futamban jobb helyezést vártam Veronikától, a másodikban jó teljesítményt nyújtott. A pálya nagyon nehéz volt, a magas rajtszámmal indulók hátrányos helyzetben voltak. Úgy gondolom, Veronika még csak pályafutása elején áll, remélem, az olimpiai részvétel további kemény edzésmunkára ösztönzi majd.” Az osztrákok ismét csalódottak voltak, ezúttal nem sikerült dobogóra sem jutniuk – Meissnitzer és Dorfmeister azonos idővel egyaránt a hálátlan negyedik helyen végzett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?