James megállítaná a San Antoniót

<p>New York. Az előjelek a San Antonio Spurs címvédése mellett szólnak az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) magyar idő szerint ma hajnalban elrajtolt 2014/2015-ös idényében.</p>

ELŐZETES

A mezőny legjobbjának és legkarizmatikusabb játékosának tartott James a nyáron nagy port vert fel bejelentésével, miszerint négy év (és két bajnoki cím) után visszatér Miamiból első klubjához, a Cavaliershez. Az előző idényben minden bevételét számítva több mint 50 millió dollárt keresett, nemsokára 30 éves „James király” előtt társai és az edzők is fejet hajtanak. „Több tonna sztár van az NBA-ben, de ő más szint” – ismerte el Tyson Chandler, a Dallas centere.

A két évre 42,1 millió dollárért aláíró James hazatérése a számítások szerint félmilliárd dolláros bevételnövekedést jelent a Clevelandnek. A klubnál elővételben elkelt az összes szezonbérlet, a szurkolók James mellett az All Star-válogatott Kevin Love-nak és Kyrie Irvingnek is tapsolhatnak majd.

Ami a 30 klub vezetőit illeti, 46,2 százalékuk szerint a San Antonio megvédi címét, a Cavaliers diadalára csak 15,4 százalék tippelt. Az idény legjobbjának (MVP) 67,9 százalék Jamest várja.

A San Antonio újabb sikerére a Cleveland mellett a Jamest Luol Denggel pótolni próbáló Miami, illetve a rasszista tulajdonosától, Donald Sterlingtől megvált Los Angeles Clippers jelenthet veszélyt. A 16-szoros bajnok Los Angeles Lakersnél kérdés, hogy mennyire bírja a 36 éves és az előző szezonban csak hat meccsen játszott Kobe Bryant lába a terhelést. A Jeremy Lint és Carlos Boozert leigazoló együttesben biztosan nem léphet pályára a kétszeres MVP Steve Nash, a 40 éves kanadai irányító ugyanis az egész idényt kihagyja derékproblémák miatt.

Két további sztár is hiányzik a szezonrajtról: az előző évad legjobbjává választott Kevin Durant (Oklahoma City Thunder) lábközépcsonttörés miatt csak decemberben kapcsolódhat be, míg az Indiana Pacers All Star-válogatott játékosa, Paul George a válogatott edzőtáborában szenvedett súlyos lábtörést, és várhatóan csak egy év múlva lesz ismét teljes értékű harcos. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?