Izgulni se kellett: újra Európa tetején a Győr

<p>Kétség sem férhet hozzá: a Győri Audi ETO KC ma a világ legjobb női kézilabdacsapata. A győriek 27:21-re verték a Buducnost Podgoricát a Bajnokok Ligája döntőjében Budapesten, ezzel megvédték címüket, a montenegróiaknak esélyük sem volt.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

A Győr hét elvesztett európai finálé után tudta végre tavaly megszerezni a Bajnokok Ligája serlegét, az akkor még oda-vissza alapon játszott döntőben a norvég Larvikot múlta felül. Az idei sorozatban a zöld-fehérek veretlenül jutottak el a legjobb négybe (a Final Four csapatai közül egyedüliként), a Győr így első számú favoritként várhatta a Final Fourt. Korábban öt csapatnak sikerült a címvédés a női kézilabda BL-ben (Zalgiris, Szpartak Kijev, Hypo, Slagelse, Viborg).

A férfiaknál már hagyomány a BL-t lezáró Final Four, a nőknél azonban először rendeztek ilyen tornát, amelynek a budapesti Papp László Sportaréna adott otthont. A szombati elődöntőben az Ambros Martín vezette győri együttes 29:26-ra verte a dán Midtjyllandot. A másik meccsen a montenegrói Buducnost Podgorica hosszabbítás után, 22:20-ra nyert a macedón Vardar Szkopje ellen. A Vardar végül a bronzzal vigasztalódhatott.

A Győr a második csoportkörben kétszer döntetlenezett a montenegróiakkal, így a döntőtől is mindenki végletekig kiélezett csatát várt. Több szakember úgy vélte, a vendégeknek csak plusz erőt fog adni, hogy a közönség ellenük van. Ez alapján a csoportmeccsen Görbiczet lefejelő Milena Knezevicnek szárnyalnia kellett volna, ugyanis fülsiketítő füttyszó fogadta...

A Győr azonban az első perctől nyilvánvalóvá tette, hogy ki az úr a háznál. A vendégek a 7. percben lőttek először gólt, s negyed óra után 8:3-ra vezetett az ETO, félidőben pedig 15:10 volt a címvédő előnye. A győriek remekül védekeztek, és támadásban is megosztották a felelősséget, míg a Podgoricát csak Cristina Neagu és Camilla Dalby cipelte a hátán.

A győri drukkerek végig kiélvezhették a mérkőzést – izgulniuk nem kellett. Az ETO dominanciája nyilvánvaló volt, Katrine Lunde hozta a klasszisát a kapuban, Amorim óriási kedvvel játszott, remekül kézilabdáztak a szélsők, főleg Orbán, fontos gólokat lőtt a montenegrói Bulatovic, s természetesen biztos pontként mindig ott volt az irányító és csapatkapitány Görbicz Anita. A Podgorica számára már az is siker volt, ha zsinórban két gólt tudott lőni.

A Győr végül 27:21-re nyerte a meccset, és első magyar csapatként megvédte címét a női kézilabda BL-ben. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?