Itt az idő változásra

Pozsony. A Szlovák Labdarúgó Szövetség exfőtitkára, Ladislav Veselský, akit 2000 szeptemberében visszahívtak és most megpályázza az elnöki posztot, sajtótájékoztatón ismertette elképzeléseit, hogyan lehetne orvosolni a hullámvögyben leledző szlovák labdarúgást, mert a jelenlegi vezérkar erre képtelen.

Pozsony. A Szlovák Labdarúgó Szövetség exfőtitkára, Ladislav Veselský, akit 2000 szeptemberében visszahívtak és most megpályázza az elnöki posztot, sajtótájékoztatón ismertette elképzeléseit, hogyan lehetne orvosolni a hullámvögyben leledző szlovák labdarúgást, mert a jelenlegi vezérkar erre képtelen. Az elnökválasztás szombaton lesz Pozsonyban (a köldöttközgyűlésre 147-en kaptak meghívót), Veselskýn kívül még Fantišek Laurinec (a mostani prezident), Ján Sitek (volt védelmi miniszter) és Mikuláš Tarči (a szövetség jelenlegi főtitkára) kandidál. Amikor annak idején leváltották, állítólag többen megszólították, pályázza meg az elnöki posztot. A szlovák futball sikertelenségei, az egy helyben topogás meggyorsította elhatározását, elfogadta a Dukla. B. Bystrica és néhány regionális szervezet javaslatát, hogy álljon be a sorba.

„A szlovák labdarúgás minden vonalon mély krízisben van, a mostani vezetés hozzá nem értően irányítja a mozgalmat, át kell alakítani a szövetség strukturális felépítését. Lehetetlen például, hogy a végrehajtó bizottságban dilettáns emberek üljenek, olyanok, akik semmihez sem értenek, csak bólogatnak. Szakemberekre van szükség. Tizenhárom tagúról hétre csökkenteném a testület létszámát, ilyen összetételben profibb munkát végezhetne” – mondta Veselský, aki jelenleg a Nemzeti Sportintézmény vezérigazgatója. A Szuperligával kapcsolatban annak a véleményének adott hangot, hogy a 14-es mezőny lenne ideális, a mostani modell nem vált be, kár vele tovább kísérletezni. Nincs nagy klubcsapat, nincs jó válogatott, amelynek ráadásul 97 óta nincs főszponzora. Addig a Szlovák Biztosító támogatta. Szerinte, ha változna a vezérkar, visszatérne a mecénás.

Hogy bízik-e a megválasztásában? „Úgy érzem, megfelelő támogatást élvezek. Itt az ideje a változtatásnak, ez nagyban előrelendítené a szlovák labdarúgást. A Fogjunk össze a futballért jelszót úgy módosítanám, hogy Fogjunk össze a szlovák futballért. Bízom benne, a küldöttek igazságosan és korrekt módon döntenek.” (T. V.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?