Ismét kimaradtak a DAC helyzetei

<p>Aranyosmarót. Gól nélkül végződött a DAC aranyosmaróti vendégjátéka a labdarúgó Fortuna Liga 31. fordulójában, így a szezonban harmadszor is döntetlennel ért véget a két csapat összecsapása. A dunaszerdahelyiek a meccs nagy részében fölényben futballoztak, de ezúttal is elpuskázták a lehetőségeiket.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

A tragikusan elhunyt 15 éves DAC-játékos, Érsek Zsolt emlékére egyperces gyászszünettel kezdődött a meccs, a vendégek fekete karszalaggal léptek pályára. Ljubicicra öt sárga lap miatt nem számíthatott Tomislav Maric edző. A mérkőzés színvonalán meglátszott, hogy két alsóházi csapat találkozott, mindkét oldalon sok volt a pontatlan átadás.

Óvatosan kezdtek az együttesek, ám a DAC többet birtokolta a labdát. Szabó Ottó csapatkapitányként igyekezett irányítani a pályán. „Túl messze vagytok” – harsogta. Mezőnyjáték jellemezte az első félidőt, az első helyzetre 24 percet kellett várni, hazai védelmi hiba után Szarka került helyzetbe, de erőtlen lövését könnyen hárította a korábbi DAC-kapus, a negyvenéves Pavel Kováč. Később Brašeň és Szarka előtt adódott lehetőség, de mindketten mellé lőttek. A hazaiaknak a szünetig nem is volt komoly helyzetük.

A fordulás után nagyobb sebességre kapcsoltak a dunaszerdahelyiek, s megélénkült a játék. Az 50. percben Michalík 32 méteres váratlan bombáját Kováč szögletre öklözte. Nem sokkal később Štepanovský ügyes cselek után nyolc méterről kapura lőtt, de Kováč ezúttal is kitett magáért. „Érik a gól” – skandálta a DAC-tábor.

Bő negyedórával a befejezés előtt Szarkát Vrablec felvágta a tizenhatoson belül, ám Pavlík bíró a büntetőterületen kívülről ítélt szabadrúgást, amelyet Straka fölé lőtt. Maric edző ezután Turňa helyett a gyors Černákot küldte pályára. Röviddel később Štepanovský távoli lövésébe Vrablec ért bele, kis híján öngólt vétett az aranyosmaróti védő. Majd Brašeň bombája centikkel kerülte el a kaput. A túloldalon a csereként beállt Cebara ötméteres lövését Polaček bravúrosan védte. Ez volt a hazaiak legnagyobb lehetősége. A 90. percben Černák előtt adódott meccslabda, a fiatal csatár közelről a kapusba lőtt. Röviddel a lefújás előtt Szarka elől Kováč mentett. A DAC jobb volt, de nem tudott gólt rúgni, így be kellett érnie a döntetlennel, a szezonbeli két 1:1-es meccs után ezúttal 0:0 lett a végeredmény.

„Kár a kihagyott helyzetekért, mert a játék alapján győzelmet érdemeltünk volna. A ViOn elleni mindhárom bajnokinkat meg kellett volna nyernünk, hiszen sokkal több lehetőségünk volt, mint az aranyosmarótiaknak. Összesen akár tíz gólt is lőhettünk volna nekik” – mondta lapunknak Szabó Ottó.

Csak 922 néző volt kint az összecsapáson, a 70 lelkes DAC-drukker túlkiabálta a hazaiakat. Szólt a „Három pont, gyere haza” című sláger, de a sárga-kékek végül csak egy pontot tudtak hazavinni. Dicséretet érdemelnek a vendégszurkolók, mert végig sportszerűen biztatták kedvenceiket.

„Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk. Természetesen ez egészen más mérkőzés volt, mint a zsolnaiak elleni. Az első félidőben eléggé gyengén játszottunk, ám a szünet után feljavultunk. Akadtak is helyzeteink, de sajnos, elpuskáztuk őket. Három pontot akartunk szerezni, ám mivel nem született gól, be kell érnünk az eggyel is” – nyilatkozta a meccs utáni sajtótájékoztatón Tomislav Maric, a tizenkét tavaszi Fortuna Liga-találkozón mindössze hét gólt szerző DAC vezetőedzője.

„A podbrezovái összecsapás után újabb pontokat akartunk szerezni. Hiányzott a frissesség, de a játékosaink példásan küzdöttek. Megváltozott védelemmel szerepeltünk, ami Szarka ellen nem volt egyszerű. Azt viszont elismerem, hogy támadójátékunk nagyon gyenge volt” – értékelte a találkozót Branislav Mráz, a ViOn szakvezetője.

A sárga-kékek a szombati, utolsó előtti fordulóban az újonc Podbrezová otthonában lépnek pályára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?