Ismét érem nélkül

Helsinki. A negyeddöntő mér-kőzéseivel folytatódott a Finnországban zajló junior jégkorong-világbajnokság. A szlovák válogatott a csehek ellen mérkőzött a négy közé jutásért (Kanada és az USA egyenes ágon került az elődöntőbe), s kétgólos vereséget szenvedett, ami azt jelenti, megint érem nélkül tér haza (tavaly az 5. helyen végzett).

Jól kezdtek a szlovákok, s már a 3. percben emberelőnyből vezetést szereztek, de nem sokkal az első szünet előtt egyenlítettek a csehek. A második harmad közepén ismét előnybe került Jozef Frühauf edző legénysége, de aztán magára talált az ellenfél és 135 másodperc alatt fordított. A meccs hátralévő részében már csak vergődött a szlovák gárda, amely vasárnap 14 órai kezdettel a Finnország–Oroszország negyeddöntő (lapzárta után ért véget) vesztesével mérkőzik. A csehek a mai elődöntőben a kanadaiak ellen játszanak (18.00).

Gólütők: Fleischmann (18.), Ovčačík (31.), Hudler (33.), Klepiš (37.), ill. Pokrivčák (3.), Baranka (29.). Játékvezető: Karabanov (orosz); 4000 néző. Kiállítások 7:5; gól emberelőnyből 0:1. CSEHORSZÁG: Schwarz–Barinka, Šmíd, Němec, Ovčačík, Linhart, Vágner, Chvátal, Fleischmann–Kašpar, Hudler, Olesz–Polák, Klepiš, Vondráček–Kanko, Kreps, Koreis–Šindel, Hruška, Hromas; SZLOVÁKIA: Halák–Meszároš, Baranka, Hruška, Stehlík, Gavalier, Liška–Šagát, Hajdúk, Baláž–Špirko, Troliga, Pokriv-čák–Fábry, Bulík, Ružička–Blaho, Lukáč, Biermann (21. Kútny).

Jozef Frühauf, a szlovákok vezetőedzője a következőket nyilatkozta a negyeddöntő után: „Kétszer is vezettünk, de mégis megérdemelten nyertek a csehek, mert az első harmadot kivéve jobban hokiztak, mint mi. Csalódott vagyok, viszont remélem, kiharcoljuk az 5. helyet!”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?