Ironman, harminc napon át!

Komárom |

<p>A világon elsőként megrendezett, 30 ironmanes versenyen állt rajthoz a komáromi vasember, Szőnyi Ferenc.&nbsp;</p>

A táv naponta 3,8 kilométer úszás, 180 kilométer kerékpározás és 42 kilométer futás, mindez harminc napon át megismételve - tájékoztatta az MTI-t a versenyzőt támogató komáromi önkormányzat. Ilyen versenyt eddig soha nem rendeztek még, az eddigi leghosszabb 20 ironman táv volt. A mostani alkalommal a célba érkezéshez összesen 114 kilométer úszást, 5400 kilométer kerékpározást és 1260 kilométer futást kell teljesíteni.    Az olaszországi Garda-tó mellett zajló versenyen 21-en rajtoltak el. A versenyzők a napi táv megtétele után pihenhetnek, de minden reggel fél nyolckor újra rajthoz kell állniuk. Aki az előző napot jól teljesítette, annak több ideje jut a regenerálódásra. A rendezők a napi időket összesítik, ebből alakul ki a végleges sorrend.    A napi eredmények a www.decaironman.com oldalon élőben követhetők, Szőnyi Ferenc szöveges beszámolóit a www.racemachine.blog.hu oldalon lehet megtalálni.    Szőnyi Ferenc 49 éves ultratriatlonista a hétköznapokban építési vállalkozóként dolgozik, négy gyermek édesapja. Számos versenye közül Mexikóban 2009-ben a tízszeres, 2010-ben a hússzoros ironman táv győztese. A tízszeres ironman alkalmával a világrekordot is megdöntötte.    2000-ben megdöntötte a 24 órás, és az 1000 kilométeres kerékpározás rekordját: 24 óra alatt 721 kilométer tekert, illetve 34 óra alatt teljesített ezer kilométert. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?