II. liga: 10 csapat keleten, 12 nyugaton

<p>A nyugati csoportban 12, a keletiben csak 10 együttes indul a II. labdarúgóliga július 30-án kezdődő 2016/17-es idényében.&nbsp;</p>

Ján Panákot, a Szlovák Labdarúgó-szövetség sporttechnikai bizottságának elnökét kérdeztük, hogy miért különböző létszámúak a csoportok. „Mivel a nyugati csoportba valamennyi jogosult csapat bejelentkezett, maradt a 12 tagú mezőny. A keletibe viszont a Teplička és a Krásna (a III. liga keleti csoportjának győztese) nem nevezett be, az alsókubini gárda pedig kilépett bajnokságból, így csupán kilenc jelentkező akadt – mondta lapunknak Ján Panák. – A sporttechnikai bizottság az alapszabály szerint csak a harmadik vonalban az 1. és a 2. helyen végzett csapatnak kínálhatja fel a II. ligás szereplést, végül a Krásna helyett a III. liga keleti csoportjának második helyezettje, Lipany vállalta a szereplést, így alakult ki a tízes mezőny. A közép-szlovákiai csoportot megnyerő Martin a földrajzi besorolás szerint nyugatra került, a másodikként záró Kremničkát nem szólítottuk meg, mert ők is a nyugati csoportba kerülnének.” Felvetésünkre, hogy nem tartja-e igazságtalannak, hogy a nyugati csoportból a kilépett Borčice mellett a szenci, a vágsellyei és a dénesdi (Dunajská Lužná) csapat is kiesett, míg a keletiből csupán az anyagi okok miatt kilépő alsókubini együttes búcsúzott, Panák így válaszolt: „Az is felmerült, hogy a turócszentmártoniakat és a besztercebányaiakat áttennénk a keleti csoportba, így megmenekültek volna a dénesdiek, valamint a vágsellyeiek. Három alternatívát is kidolgoztunk, ám a szövetség végrehajtó bizottsága elutasította a javaslatainkat.” A keleti csoport küzdelmei a nyugatinál egy héttel később, augusztus 6-án kezdődnek, és a keleti csapatok nem játszanak az augusztus 24-i hétközi fordulóban. Ősszel keleten tizenhat meccset játszanak az együttesek, míg nyugaton tizennyolcat.  A tavaszi idény a nyugatiak számára március közepén kezdődik, a keletiek két héttel később rajtolnak.  Megtudtuk, hogy a feljutásért vívott 12 csapatos rájátszásba, ahová az alapszakasz két csoportjának az első hat-hat helyezettje kerül, az együttesek csak az egymás elleni eredményeket viszik magukkal. Ezzel megoldódik az a probléma, hogy az egyik csoportban kevesebb meccset játszanak. A nyugati csoport mezőnye: Žilina B, Slovan Bratislava jun., Nitra, Skalica, Sereď, Pohronie, Trnava jun., Nové Mesto, Banská Bystrica és a három újonc: Martin (a III. liga Közép csoportjának győztese), Šamorín (a III. liga nyugati csoportjának győztese), Svätý Jur (a III. liga pozsonyi csoportjának győztese).Keleti csoport: Zvolen, Lokomotíva Košice, Spišská Nová Ves, Bardejov, VSS Košice, Poprad, Liptovský Mikuláš, Rimavská Sobota, Haniska és az újonc Lipany (a III. liga keleti csoportjának 2. helyezettje).  Ez lesz az utolsó pontvadászat, amely során két csoportban zajlanak a küzdelmek, jövőre már 16 csapatos lesz a második vonal. A felsőházba jutott együttesek bentmaradnak (12), hozzájuk jön még a négy III. liga győztese.  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?