Igazolások Angliában

London. Amikor a FIFA a szezon elején bevezette azon szabályát, hogy a nyár kivételével a klubok csak januárban szerződtethetnek új futballistákat, a legjobban a brit klubok tiltakoztak a döntés ellen, lévén Nagy-Britanniában korábban egészen március végéig korlátlanul igazolhattak az egyesületek.

London. Amikor a FIFA a szezon elején bevezette azon szabályát, hogy a nyár kivételével a klubok csak januárban szerződtethetnek új futballistákat, a legjobban a brit klubok tiltakoztak a döntés ellen, lévén Nagy-Britanniában korábban egészen március végéig korlátlanul igazolhattak az egyesületek. Nem csoda, hogy a játékospiac januári megnyitásának az angolok örültek a legjobban, máris négy Premiership-klub vett új labdarúgót.

A szezon egyik meglepetéscsapata, az Everton rögtön két labdarúgót is szerződtetett az idény hátralévő részére, igaz, mindkettőt csak kölcsönbe. A liverpooli egyesület ráadásul még nem lehet teljesen biztos abban, hogy két kiszemeltjét, az amerikai Brian McBride-ot és az egyiptomi Ibrahim Szaidot valóban megszerezte, hiszen mind a két futballista EU-n kívülinek számít, vagyis még meg kell kapniuk a munkavállalási engedélyt a megfelelő hatóságoktól. McBride a világbajnokságon is pályára lépett, sőt, fejelt két gólt, a Stolverkosok trénere, David Moyes azonban nem itt ismerte meg, hanem korábbi egyesületénél, a Preston North Endnél. A kiválóan fejelő csatár az elmúlt évben a Columbus Crew futballistája volt, és az Everton innen szerezte meg az idény végéig kölcsönbe. A másik kiszemelt, az egyiptomi Ibrahim Szaid is alapembernek számít hazája nemzeti tizenegyében, és ő próbajátékon győzte meg a liverpooliakat arról, hogy érdemes leigazolni. Klubja, az Al-Ahli egyelőre csak kölcsönben engedte el, ám ha megfelel, akkor az Everton a szezon végén végleg leigazolhatja.

A másik két új angliai szerzemény egyaránt a Premiership egyik leg-főbb import területéről, a francia bajnokságból érkezett. A Manchester City játékoskeretében három francia futballista szerepel, ezen kívül további három olyan labdarúgó, aki a gall első osztályból került a klubhoz, nem okozott tehát meglepetés, hogy Kevin Keegan ismét Franciaországból igazolt. A tréner nem vett zsákbamacskát: az Olympique Marseille algériai középpályása, Djamel Belmadi az elmúlt hónapban próbajátékon szerepelt a manchesterieknél, és olyan jó teljesítményt nyújtott, hogy az angolok lecsaptak rá.

És végezetül a legnagyobb fogás: a kiesés ellen küzdő Birmingham City ugyanis egy világbajnokkal erősített. Ahogyan azt már napokkal korábban sejteni lehetett, az újonc gárda leigazolta a Girondins Bordeaux válogatott támadóját, Cristophe Dugarry-t, aki fél évre kölcsönbe érkezett az angolokhoz. Az 55-szörös válogatott focista korábban már futballozott a Serie A-ban (az AC Milanban) és a Primera Divisiónban (a Barcelonában) is, most a Premiershipben is kipróbálhatja magát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?