Idejében jött a figyelmeztetés

Pozsony. A várakozásnak megfelelően a hétvégi Eb-selejtezőn a szlovák vízilabda-válogatott minden különösebb gond nélkül kiharcolta az Európa-bajnoki részvételt. Nem nyújtott azonban meggyőző teljesítményt a pasienkyi fedett uszodában, az azonos „súlycsoportba” tartozó együttesektől vereséget szenvedett.

Pozsony. A várakozásnak megfelelően a hétvégi Eb-selejtezőn a szlovák vízilabda-válogatott minden különösebb gond nélkül kiharcolta az Európa-bajnoki részvételt. Nem nyújtott azonban meggyőző teljesítményt a pasienkyi fedett uszodában, az azonos „súlycsoportba” tartozó együttesektől vereséget szenvedett. Még szerencse, hogy hárman folytathatják.

A szerény képességű máltaiakat és a törököket leiskolázta Ondrej Gajdáč edző legénysége, s a hullámvölgyben lévő lengyelekkel is elbánt. A románokkal és a görögökkel viszont nem bírt. A vesztes találkozókon feltűnően körülményesen, lassan szövögette akcióit a hazai együttes, sok esetben nem tudott mit kezdeni a labdával az ellenfél kapuja előtt. Rendre kihagyta az emberelőnyös helyzeteket, s Gogola kapus is gyengélkedett, főleg a románok ellen bizonytalankodott sokat. De csapattársai sem nyújtottak átlagon felüli teljesítményt.

Eduard Prelovský, a Szlovák Vízilabda Szövetség elnöke: „Ezúttal is bebizonyosodott, hogy Gergely Pista nélkül igencsak sebezhetőek vagyunk, éppen ezért nagy szükségünk van rá! Mindent megteszünk, hogy a júniusi, szlovéniai Európa-bajnokságon már rendelkezésünkre álljon. Mi hajlandóak vagyunk tárgyalni a magyar állampolgárságáról; ám én azt hiszem, a magyaroknak kellene kezdeményezni a kapcsolatfelvételt. Mindent összevetve, nekünk nagyobb szükségünk van Gergelyre, mint az olimpiai bajnok magyar csapatnak! Bízom abban, hogy a két szövetség – ebben az ügyben is – rövid időn belül közös nevezőre jut...”

Gyurcsi Géza, a nizzai csapat erőssége is elégedetlen volt: „Legalább az egyik favoritot le kellett volna győznünk. Jól kezdtünk a románok ellen, aztán egyik percről a másikra háromgólos hátrányba kerültünk. Nagy hiba lenne, ha Gogola kapus számlájára írnánk a két vereséget. Nem csak ő gyengélkedett, valamennyien elmaradtunk a várakozástól, nekem sem ment a játék igazán, eléggé pontatlanul lőttem kapura. Még idejében jött a figyelmeztetés. Két hónap múlva lesz a kontinensviadal, ez alatt az idő alatt rendezhetjük sorainkat. Pénteken kerül sor az Eb-sorsolásra, sajnos, nem leszünk a kiemeltek között!” (zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?