Idegenben is helytállnak a komáromi kosarasok

Komárom |

<p>Öt győzelem, hat vereség, hatodik hely a bajnokságban – ez a mérlege a komáromi MBK Rieker kosárlabdacsapatának a férfi extraligában.</p>

Az idény előtt amerikai és litván légiósokkal erősítő gárdától nem rossz teljesítmény, főként annak fényében, hogy még egyszer sem léphettek pályára otthonukban, a komáromi sportcsarnokban.

„Az első tíz meccsel nagyjából meg vagyok elégedve. Négy győzelemmel számoltunk előzetesen is, így nagyobb panaszra okunk nincs. Volt olyan mérkőzés ugyanakkor, és itt a pozsonyi Inter elleni második fordulóban játszott, egy ponttal elveszített találkozóra gondolok, amely nagyon fájt nekünk” – jelentette ki lapunknak Paulík József klubmenedzser.

Sok a sérült

Paulík József szerint a sérülések mellett a hazai környezet hiánya is hozzájárult a csapat eddigi szerepléséhez: „Az az igazság, hogy a csapat a tíz meccséből hetet idegenben, hármat pedig otthon játszott. Lényegében azokat sem hazai környezetben, hiszen kétszer Nyitrán, egyszer pedig Dunaszerdahelyen léptünk pályára. Sajnos, több sérülés is hátráltatott bennünket. Kulcsemberünk, Berkis októberben egy hónapra kidőlt, Klár nem léphetett pályára az utolsó két meccsen, és amerikai légiósunk, Burrows is egészségi problémákkal küszködött. A csapatnak több időre van szüksége az összerázódáshoz, az egymásra hangolódáshoz, és a sérülések miatt nem kaptuk meg ezt az időt.”

Az új szerzemények teljesítménye nem adhat okot a panaszra: a litván Martins Berkis októberi kieséséig a kosárra legveszélyesebb játékosok közé tartozott, a robusztus amerikai C. J. Jackson centerposzton, honfitársa, Jonathon Jones pedig irányítóként villog.

Csak idegenben játszottak

„Óriási gondunk, hogy minden héten utazunk. Augusztustól húsz meccset játszottunk, húsz alkalommal utaztunk, s ez egy rakás pénzbe került. A „hazai” meccseink sem gazdaságosak, hiszen a jegybevételből is ki kell fizetni a csarnok bérlését, a személyzetet, nem sokáig tartható fenn ez az állapot. A szövetségben is azt mondták, példátlan, ami Komáromban történik. A játékosok szintén nehezen viselik a folyamatos utazást, fáradtak vagyunk, komoly időveszteséget okoz az is, ha pályaválasztóként játszunk. Ha például öt órakor Dunaszerdahelyen lépünk pályára, fél tizenkettőre meg kell ebédelnünk, kettőkor pedig muszáj elindulnunk. A drukkereink viszont fantasztikusak, a leghűségesebbek követnek minket mindenhová. Nekünk külön öröm, hogy öt percig áll a közönség, kántálja a játékosok nevét, és tapsol – csak éppen nem Komáromban történik mindez” – zárta értékelését Paulík József, aki elmondta, hogy amíg a sportcsarnok körüli helyzet meg nem oldódik, továbbra is Nyitrán és Dunaszerdahelyen játszik a komáromi csapat.

November végére kész lehet a csarnok

„Jelen állás szerint november harmincadikáig kerülhet befejezésre a felújított sportcsarnok” – tájékoztatta lapunkat Sánta Béla, a Komáromi Városi Hivatal Területfejlesztési, Építkezési és Vagyonkezelési Főosztályának vezetője. A tisztviselő szerint kisebb munkálatokra még sor kerülhet a fenti időpont után is, de a terem használhatóságát ez nem befolyásolja. A munkálatokat eredetileg október végéig kellett volna befejezni, de több komplikáció is nehezítette a felújítást. Sánta szerint csak időközben, az épületen belüli vezetékrendszerek feltárása során derült ki, mennyi időt igényelnek a munkálatok. Heteken belül megkezdődhet a kolaudációs folyamat, hiszen nem elég csak befejezni a munkálatokat, az illetékes hatóságok különféle engedélyeit is be kell szerezni. „Reméljük, hogy minden állami szerv jóváhagyását sikerül időben megszereznünk” – nyilatkozta Sánta Béla.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?