Ibrahimovic felnégyelte a belgákat

<p>Fantasztikusan játszott Ibrahimovic, Cristiano Ronaldo pedig eldöntötte a Real–Juventus mérkőzést. Nagy kár, hogy egyikük nem lesz ott a vébén.</p>

KISS TIBOR NOÉ

Akárcsak egy nappal korábban, szerdán is spanyol és olasz csapat között zajlott a labdarúgó Bajnokok Ligája-játéknap legnagyobb rangadója: a Real Madrid a Juventust fogadta. A spanyolok 2:1-re győztek Cristiano Ronaldo duplájával, a portugál ezzel feljött a BL-góllövők örökranglistáján a harmadik helyre, megelőzve Ruud van Nistelrooyt, s már csak Raúl és Messi előzi meg. A találkozónak Ronaldo nem csak a duplázás miatt lett a főszereplője. A második félidő elején a portugálról állították ki Giorgio Chiellinit, a Juventus bekkjét, aki a német Gräfe játékvezető szerint könyökkel ütötte meg a rögtön térdre rogyó csatárt. A visszajátszások alapján nehéz igazat adni a bírónak, Chiellini „kitette az evezőket”, de láthatóan nem akarta megütni ellenfelét. Talán egy sárgát megért volna, de a piros mindenképpen túlzásnak tűnt.

A spori ezzel alaposan belenyúlt a meccsbe. A Juventus emberhátrányban is egyenrangú partnere volt ugyan a Real Madridnak, de ezzel csak az eredmény tartására volt képes, az egyenlítésre vajmi kevés esélye maradt. Mindez azt jelenti, hogy a Juventus nagy bajba kerülhet, mivel a csoport másik mérkőzésén a Galatasaray 3:1-re megverte a Koppenhágát. Ha a törökök Dániában is nyernek, a Juve pedig odahaza is kikap a Realtól, akkor a Galatasaraynak 7, a Juventusnak pedig mindössze 2 pontja lesz két fordulóval a csoportkör zárása előtt. Ez esetben a Juvénak már nem a saját kezében lesz a sorsa.

Három forduló után már csak négy csapat százszázalékos a mezőnyben. Az Atlético Madrid mellé szerdán a másik madridi klub, a Real is csatlakozott. A harmadik a PSG, amely idén összevásárolt sztárok gyülekezete helyett igazi csapatként kezd működni, amit legjobban a klub őszi veretlensége bizonyít (összmérleg: 11-3-0). S bár Brüsszelben is jó volt a csapatszellem (Anderlecht–PSG 0:5), ezzel együtt egy zseni döntött: Zlatan Ibrahimovic. A svéd futballista négy gólt lőtt a találkozón. Szebbnél szebbeket. A Marseille elleni karategól után Brüsszelben volt sarkazós találata, illetve egy olyan bombaerős lövése, amelyhez képest a Király Gábor elleni találata a budapesti vb-selejtezőn gyönge kis pöttyintésnek tűnik. A PSG honlapja 100 kilométer/órás sebességről írt a lövés kapcsán, a svéd média viszont 150-et emleget.

A D csoportban minden eldőlni látszik. A BL negyedik hibátlan csapata, a Bayern München tanári játékkal verte 5:0-ra a cseh Viktoria Plzeňt. A duplázó Ribéry ismét csillogott, a riporterek nem tudtak másról beszélni vele kapcsolatban, csak az Aranylabdáról. A csoport másik meccsén a Manchester City 2:1-re nyert a CSZKA Moszkva vendégeként, ami különösen azért nagy szó, mert a City a korábbi hét idegenbeli BL-mérkőzése közül ötöt elveszített. A helyzet ebben a kvartettben egyértelmű: ha két hét múlva a City otthon is megveri a CSZKA-t, akkor biztosan megelőzi az orosz csapatot. A tökéletes Bayernről és a nulla pontos Plzeňről az esélyeket illetően kár is beszélni – az egyiknek sikerül, a másiknak nem.

Az A csoportban viszont egyre nagyobb a kavarodás. A Manchester United a BL történetének leggyorsabb öngóljával (Martínez, 2. perc) verte 1:0-ra a továbbra is pont nélkül álló Real Sociedadot. Manchesterben kezdik megtanulni, hogy aki a kicsit nem becsüli… Az MU vezeti a csoportját 7 ponttal, a Leverkusen–Sahtar mérkőzésen azonban a németek 4:0-ra győztek, ami – legalábbis a gólkülönbséget illetően – óriási meglepetés. A Leverkusen így 6 ponttal áll a második helyen, de a 4 pontos Sahtart sem szabad lebecsülni a továbbjutás szempontjából. Itt még lesznek izgalmak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?