Ibra: „A 2:0 rosszabb lenne, a döntetlen meg jobb”

<p>Cristiano Ronaldo már a visszavágóra összpontosít, a franciák és a románok temetik csapatukat, az izlandiak még mindig bizakodhatnak – péntek este lejátszották az európai labdarúgó-vb-pótselejtezők első mérkőzéseit.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A négy párharc visszavágóját holnap rendezik.

CR7–Ibra 1:0

Cristiano Ronaldo 82. percben szerzett fejes góljával a portugálok 1:0-ra legyőzték a svédeket, akik így nem tudták megszakítani rossz sorozatukat: a Tre Konor 1984 óta nem győzött a luzitánok ellen. „Fontos gólt szereztem, ezzel győztünk. Lőhettünk volna még egyet-kettőt, de így is boldogok vagyunk a győzelemmel. Igaz, csak egygólossal, minimálissal, de így is előnnyel utazhatunk Svédországba. Látjuk már a célt, de nagy csata vár ránk idegenben a visszavágón. Megígérjük, hogy a maximumot hozzuk ott is!” – mondta a győztes találat szerzője, aki idei 54. tétmeccsén a 63. gólját szerezte.

„Sokkal jobbak voltunk, különösen a második félidőben, bár lehettünk volna azért hatékonyabbak is” – nyilatkozta a portugál szövetségi kapitány, Paulo Bento, akinek megállapítasával svéd kollégája sem vitatkozott. „Csalódott vagyok, mint mindig, ha veszítünk, de a védelmünk azért jól teljesített. A döntetlennel kiegyeztem volna a mérkőzés előtt, most tehát nem vagyok boldog” – értékelt Erik Hamrén.

„A 2:0 rosszabb lenne, a döntetlen meg jobb” – jegyezte meg a gyengén játszó Zlatan Ibrahimovic.

Benzema: „Papíron mi vagyunk a jobbak”

Ukrajna 1991-es önállósulása óta először győzte le Franciaországot. A 2:0-s hazai siker után a galloknak nagymértékben csökkentek az esélyei a 2014-es brazíliai tornára való kijutásra. „Sok lehetőséget elpuskáztunk, így semmit sem lehet elérni. Az ellenfél erőnlétileg jobban bírta, és nem követett el nagy hibákat, mint mi. A vezető gól ráadásul feldobta őket. Nyilvánvaló, hogy ez borzalmasan rossz eredmény számunkra” – bosszankodott a franciák szövetségi kapitánya, Didier Deschamps.

„Van még kilencven percünk a fordításra, a reményt pedig soha nem szabad feladni. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű Ukrajnában, készen álltunk, még ha nem is tudtuk magunkat teljesen kipihenni. Papíron mi vagyunk a jobbak, ez tény, de ez az este nem erről szólt. Segítették egymást az ukránok, csapatként működtek, ezért nyerték meg a találkozót” – jegyezte meg Karim Benzema, a franciák csatára.

Az ukránoknak ez volt zsinórban a 12. meccsük, amelyen nem kaptak ki. „Köszönöm a sikert játékosaimnak – hálálkodott szövetségi kapitányuk, Mihajlo Fomenko. – Fontos szerepe volt a pszichológiának is, most azonban találni kell egy másik receptet a visszavágóra. Nem becsültek le minket a franciák, egyszerűen nem voltak olyan jók, mint mi. Fizikailag és lelkileg fel kell töltődnünk a franciaországi mérkőzés előtt.”

Vereség az iskolaudvaron

„Románia nagyon rosszul szerepelt Görögországban, és csak az idegenben szerzett gól ad csipetnyi reményt a fordításra. Victor Piturca az a fajta edző, aki a legapróbb részletekig kidolgozott taktikát készít, de ezúttal a stratégiája hatástalan volt.” A román sajtó nagy része a Prosportéhoz hasonló hangvételben ír a görögök 3:1-es győzelméről. Mitroglu találatára Stancu révén még tudtak válaszolni a románok, ám Szalpingidisz majd újra Mitroglu elérhető közelségbe hozta a vb-t a görögök számára.

„Ilyen játékkal csak veszíteni lehet. Félelmetes ellenféllel, nagyon jó játékosokkal találkoztunk. Tudtam, hogy a görögök jók, de azt nem gondoltam volna, hogy három gólt kapunk. Olyan érzésem volt, mintha egy iskolaudvaron lennénk” – utalt Victor Piturca, a románok edzője arra, hogy gyermeteg hibákat követtek el.

„Igyekeztünk minél több helyzetünket gólra váltani, egyúttal blokkolni a románok kontrajátékát, ami az erősségük. Egy gólt kaptunk, ami kínos szakasza volt a meccsnek, de gyorsan tudtunk válaszolni. A második félidőben jó meccset játszottunk, megszereztük a harmadik gólunkat, és megvolt az esély a negyedikre is. Gratulálok a játékosaimnak” – jelentette ki a görög válogatott portugál szövetségi kapitánya, Fernando Santos.

Mindkét fél elégedett

Lars Lagerbäck, az izlandiakat irányító svéd szakember rendkívül elégedett volt védenceivel a horvátok elleni 0:0 után, ám a játékvezetőt keményen bírálta: „Vegyesek az érzéseim, mert játékosaim nagyon jó napot fogtak ki, de ugyanezt nem tudnám elmondani a bíróról, a spanyol Alberto Undiano Mallencóról.” A svéd kapitány főleg azt kifogásolta, hogy az 50. percben a kiugró Mandzukicot visszarántó Olafur Skúlason piros lapot kapott. A vendégek viszont végül az emberelőnyt nem tudták kihasználni.

„Horvátország a jobb a két csapat közül, ez egyértelmű, sokkal több helyzetet tudtunk éppen ezért teremteni. Az izlandiak jól harcoltak, különösen a hajrában, de tudtuk, hogy nekünk kell támadnunk. Remélem, a visszavágón már be is találunk” – nyilatkozott a horvátok mestere, Niko Kovac. (nso, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?