Húsz perc alatt hét gól

Nagyüzem volt az elmúlt héten a jégkorong Extraligában: hat nap alatt három fordulót bonyolítottak le. Az élvonal tíz csapata közül egyik sem nyújtott százszázalékos teljesítményt, csak a szerény képességű Žilina nem szenvedett vereséget.

Igor Rataj, a Slovan csatára három gólt ütött a kassaiak elleni rangadón, amelyen fölényes, 8:4 arányú pozsonyi siker születettTASR-felvételNem kis meglepetésre az alsóházban tanyázó zsolnaiak kétszer nyertek, egyszer pedig döntetleneztek. Érthető az igyekezetük, hiszen ha a playoffba szeretnének jutni, akkor szorgalmasan kell gyűjtögetniük a pontokat. Jelenleg a rájátszásba jutást jelentő 8. helyen tanyáznak, s már hét ponttal elhúztak a liptószentmiklósiaktól.

Az élcsoport együttesei közül a Zvolen, a Košice és a Slovan hat-hat pontot szerzett az elmúlt héten, a hullámvölgyben lévő Trenčín viszont csak hármat. Nem is olyan régen még a Dukla állt a tabella élén, de – úgy tűnik – elfáradtak a katonák az alapszakasz hajrájára.

Vasárnap kora este megszakadt a zólyomiak hét mérkőzésből álló veretlenségi sorozata. E kedden Trencsénben, pénteken pedig hazai jégen a címvédő Slovan ellen, majd a bukdácsoló Poprad otthonába látogatott, és nem kis meglepetésre sima, 5:1-es vereséget szenvedett. Pedig az első harmadot a zólyomiak nyerték, aztán a folytatásban elfáradtak. Talán sokat kivett a listavezetőből a két slágermérkőzés...

A kassaiak is hasonló teljesítményt nyújtottak, mint a Zvolen. Bravúros győzelmet arattak a Skalica otthonában, majd biztosan nyerték a Trenčín elleni rangadót. Pozsonyban, a címvédő otthonában is látványosan kezdtek, a meccs elején lerohanták a Slovant, amely teljesen széteső csapat benyomását keltette az első 20 percben. A nem teljesen egészséges Rybár kapus már a 8. percben cserét kért. Az első szünetet követően azonban fordult a kocka; a háromgólos előnyt a második játékrészben pillanatok alatt ledolgozta az ellenállhatatlan fővárosi gárda. Július Šupler vezetőedző védencei hét gólt ütöttek a második harmadban, s alaposan megleckéztették a váratlanul összeroppanó kelet-szlovákiaiakat. A címvédő trénere azt mondta, ha az együttes Zólyomban is olyan gólerősen hokizott volna, mint a kassaiak elleni derbi második harmadában, akkor nem tér haza üres kézzel. „A Zvolen elleni rangadó utolsó játékrészének elején, 3:2-es hazai vezetésnél három ordító helyzet is kimaradt, az ellenfél viszont mindkét kontráját kihasználta és biztosan nyert. Két nappal később, a második harmadban szinte minden sikerült. Amikor a kassaiak a meccs elején beütötték harmadik góljukat, igencsak féltettem az együttest. Talán jobb lett volna, ha a meghüléssel bajlódó Rybár a kispadon marad...” A Slovannak tehát nem sikerült megközelítenie az éllovas Zvolent, továbbra is nyolcpontos hátránnyal negyedik.

A bajnokság alapszakaszából még kilenc felvonás van hátra, a következő fordulóra ma kerül sor, az élcsoport csapatai az alsóház együtteseivel mérik össze erejüket: Sp. N. Ves–Zvolen (játékvezető: Baluška; az eddigi meccseken 1:11, 0:5, 0:5, 2:5, 0:7), Trenčín–Skalica (Bodák; 3:1, 2:1, 4:2, 4:2, 2:2), Poprad–Košice (Müller; 1:4, 3:1, 6:4, 1:5, 1:4), Žilina–Martin (Findura; 0:4, 3:5, 0:3, 1:3, 2:3), Slovan–L. Mikuláš (Jakubec; 1:2, 2:3, 5:1, 5:1, 3:0). Az utóbbi találkozón 17.30-kor indul útjára a korong, a többi téli stadionban fél órával korábban kezdenek. A 47. felvonás összecsapásait – a szombati, pardubicei cseh–szlovák hokigála miatt – nem pénteken, hanem csütörtökön rendezik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?