Hullámvölgyben a zólyomiak

Pozsony. Gólzáporos mérkő-zéseket láthatott a közönség a jégkorong Extraliga keddi, tizenötödik játéknapján. Az öt találkozón összesen negyvenkétszer került a hálóba a korong. Ez csúcsnak számít az idei pontvadászatban.

Ľubomír Hurtaj ütötte a bajnok Slovan negyedik gólját az újonc iglóiak elleni bajnokinTASR-felvéteA legtöbb gól, tizenhárom Pozsonyban, az Ondrej Nepela Téli Stadionban született, ahol a bajnok Slovan leiskolázta (11:2) az újonc iglói együttest. A korábbi fordulókban gyengélkedő kékek ezúttal kezdettől fogva nagy lendülettel hokiztak, állandó gólveszélyt jelentettek a gyermeteg hibákat vétő vendégek kapujára. Igaz, az újonc tartalékos összetételben szerepelt a fővárosban; Vladimír Klinga vezetőedző a sérülések és a betegségek miatt hat ifi játékosnak is bizalmat szavazott. A fiatalok képtelenek voltak ellenállni a pozsonyiak rohamainak, és a harmadik gól után összeroppantak.

Közvetlenül a meccs előtt a Slovan-vezérkar megegyezett Richard Kapušsal, aki újabb egyéves szerződést kötött a bajnok csapattal. A gólerős csatár örömében (a klub rendezte a játékossal szembeni tartozását is) két gólt lőtt, s a címvédő egyik legjobbja volt a keddi összecsapáson.

„Örülök, hogy Kapušnak sikerült közös nevezőre jutnia a szakvezetőkkel. Nagyon kellett már ez a gólzáporos győzelem, azt hiszem, ha így folytatjuk, akkor hamarosan megtelnek a lelátók. Az új csapatkapitányt, Lipianskyt (korábban Pavličko volt – a szerk. megj.) a játékosok választották!” – nyilatkozta lapunknak Július Šupler, a bajnok ismert edzője.

Biztosan nyertek az éllovas trencséniek, s mivel az őket üldöző kassaiak Liptószentmiklóson csak döntetleneztek, kétpontos előnyre tettek szert. A listavezető otthonában már az első harmadban eldőlt a meccs sorsa, ugyanis gyors egymásutánban három gólt is kaptak a szétesően korongozó turócszentmártoniak. A 7:1-es Dukla-győzelem a vendégekre nézve hízelgő, akik a második harmadban a jobbára csak szórakozó katonáknak köszönhetik, hogy nem szenvedtek kétszámjegyű vereséget. „Nagyon fogadkoztak a fiúk a meccs előtt, de már az első gól után bebizonyosodott, hogy alaptalan volt a derű-látásunk – bosszankodott Milan Hovorka, a Martin trénere.

Liptószentmiklóson alaposan meglepte a nagy esélyes kassaiakat a hazai együttes, amely az első játékrész harájában már kétgólos előnyre tett szert. A folytatásban azonban rendezte sorait a favorit, négy perc alatt egyenlített, sőt az utolsó harmad elején vezetést is szerzett, ám aztán a vendéglátóknak sikerült megmenteniük az egyik pontot (3:3). Négy nap alatt két biztosnak tűnő győzelmet szórakozott el a Liptovský Mikuláš: pénteken, Zólyomban már 3:0-ra vezett, s mégis pont nélkül tért haza; tegnapelőtt pedig az ígéretes első 20 perc ellenére csak az egyik pontot tudta megszerezni.

Továbbra is bukdácsol a szebb napokat látott zólyomi gárda. Kedden este már a hatodik vereségét könyvelhette el az idei bajnokságban, s a tabellán lecsúszott az ötödik helyre. Pontosan tíz ponttal gyűjtött kevesebbet, mint az éllovas Trenčín. „A Skalica otthonában már a 10. percben elment a hajó, ekkor kaptuk ugyanis a második gólt. Türelmetlenül várom, mikor harcolunk majd ki kétgólos előnyt az első harmadban...” – jegyezte meg Ernest Bokroš, a Zvolen mestere.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?