Hudáček: „Megnézzük őket videón, és győzünk“

német hoki
Kassa |

A szlovák jégkorong-válogatottra szerdán 20.15-től az a Németország vár a hoki-vb-n, amelyet előzetesen a legnagyobb riválisuknak tartottak a negyeddöntőért folyó küzdelemben.

A szlovákok három mérkőzés után három ponttal állnak az A csoportban. A finnek, az USA és a kanadaiak ellen minden pontszerzés bravúrnak számított, mától azonban a „kötelező“ meccsek jönnek, ha a legjobb nyolc közé szeretne kerülni Craig Ramsay szövetségi kapitány csapata.

„Biztosan nehéz találkozó lesz, de talán még korai kulcsfontosságúnak nevezni. A németeknek csak most következnek a legnehezebb csapatok elleni meccsei“ – próbálta levenni a terhet csapattársai válláról Tomáš Tatar.

Eddig ugyanis az újonc britekkel (3:1), a dánokkal (2:1) és a franciákkal (4:1) találkoztak a Leon Draisaitl vezérelte németek. Az Edmonton támadója mellett további két NHL-es játékos (Kahun, Holzer) volt a keretükbena vb kezdetekor, de közben megérkezett a Colorado hálóőre, Philipp Grubauer is - aki viszont a franciák elleni meccsen megsérült, és kihagyja a szlovákok elleni derbit.

A két csapat a felkészülés során kétszer is találkozott egymással, Németországban mindkétszer a házigazdák nyertek (2:1, 3:1), s a 2017-es vb-n is ők örülhettek rávezetések után (3:2). Az összmérleg azonban a szlovákoknak kedvez, akik 32-szer nyertek a 26 német siker ellenében, egy döntetlen mellett.

„Mindig a következő meccs a legfontosabb. Nem válogatok a csoportmeccsek közül, hogy melyik lehet a sorsdöntő. Én csak a következő ellenfélre figyelek, és ha ők a németek, akkor épp ellenük készülök. Büszkének kell lennünk arra, amit eddig elértünk, és minden újabb találkozónak úgy nekimenni, hogy az az év legfontosabb meccse“ – szögezte le Ramsay a kanadaiak elleni meccs után. S nem inog meg a csapat önbizalma a juharlevelesektől elszenvedett vereséggel? „Arra kell gondolniuk, hogyan jutottak el a végjátékig, hogyan érték el, hogy egyáltalán izgalmas legyen a hajrá, milyen jó játékkal vívták ki ezt a lehetőséget“ – mondta határozottan Ramsay.

A betegségből felgyógyult, a vb-n Kanada ellen debütált Libor Hudáčeknek pedig már poénkodni is volt kedve: „Megnézzük őket videón, és győzünk.“

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?