Hudáček kifakadt: Sz...rt sem ér!

A szlovák jégkorong-válogatott ma kora délután (12.15) Svédország ellen játssza utolsó mérkőzését a német–francia közös rendezésű vb-n, Kölnben.

A szlovák jégkorong-válogatott ma kora délután (12.15) Svédország ellen játssza utolsó mérkőzését a német–francia közös rendezésű vb-n, Kölnben. A szlovákok már biztosan bentmaradtak, mert Dánia legyőzte Olaszországot.

„Aki szereti a szlovák hokit, nézni fogja a dán–olasz meccset” – jelentette ki a hátvéd Martin Gernát. „A szlovákok kulcsmeccse? Dánia– Olaszország” – harsogta egy újságcím.

A szlovák jégkorong kisebb tragédiája, hogy a fenti mondatok teljességgel igaz állítások: a szlovák csapat jövőjét nagyban befolyásolta a dán–olasz meccs. Ha ugyanis az olaszok a rendes játékidőben legyőzték volna Dániát, három csapat állt volna egyforma pontszámmal (konkrétan négy ponttal), Dánia, Olaszország és Szlovákia, és a minitabellán a szlovákok szerepeltek volna a leggyengébben. Ebben az esetben az életben maradásukról döntött volna a mai, svédek elleni találkozó. Mivel azonban a dánok győztek, a szlovákok fellélegezhettek, jövőre is az elit kategóriában folytathatják, az olaszok búcszúznak az A csoporttól.

Bár Zdeno Cíger kilenc újonccal kiálló vb-keretétől a negyeddöntőbe jutás is kisebbfajta bravúrnak számított volna, azt előzetesen kevesen várták, hogy a bentmaradásért is izgulni kell a csoportkör végéig.

Lassan azonban ehhez is hozzá kell szokniuk a szlovák drukkereknek, az amerikaiaktól elszenvedett 6:1-es vereség után ugyanis a kapus Július Hudáček kifakadt, és rendszerszintű problémákra mutatott rá.

„Nincs esélyünk legyőzni a svédeket. Harcolni fogunk, de nincs a csapatban minőség. Cígernek nem volt sok választási lehetősége, ezeket a játékosokat hívta be. Az extraligás srácoknak nincs esélyük bírni ezt a tempót, ez egy magasabb fokozat még számomra is, pedig színvonalas bajnokságokban védtem – kezdte Hudáček, aztán még keményebben folytatta. – Lehetne itt Mike Babcock az edző és Carey Price a kapus, akkor is máshol tartanának az ellenfelek. Az oroszok és az amerikaiak ellen úgy festett, mintha NHL-es hokisok valami másodosztályú farmcsapat ellen játszanának. A letteknek csak egy NHL-es játékosuk van a vb-n, de a KHL-es hokisaik komoly minőséget képviselnek. A Slovannak nincsenek ilyen szlovák játékosai. Hogy miért? Ez is egy olyan kérdés, amire felelni kell. A szlovák hoki rendszere szart sem ér. Az illetékesek tizenöt éven át nem csináltak semmit, ezért tizenöt éven át a bentmaradásért fogunk küzdeni!” (SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?