Hova süllyed a lévai kosárlabda?

Léva |

<p>Nemrég még a bajnoki címről álmodoztak, most már az első nyolc közé kerülés is siker lenne. A gazdasági válság elérte a férfi extraligában szereplő lévai kosarasokat is.</p>

Négy amerikai vendégjátékosuk, Trimboli, Crawford, Kingsley és Archibeque már korábban távozott. Hosszabb ideje szinte áttekinthetetlen helyzet uralkodik az ASTRUM Levice klubban.

„Lelkiismeretesen készülünk a mérkőzésekre, és az igyekezettel sincs gond. Sajnos, a találkozók első perceiben nem összepontosítunk kellőképpen, így az ellenfél alaposan elhúz. Hiába harcolunk, sok labdát elveszítünk” – foglalta össze a pályán tapasztalt nehézségeket Richard Klein 32 éves csapatkapitány.

Miroslav Gažo klubelnök sincs irigylésre méltó helyzetben. Elmondása szerint tavaly mintegy 600 ezer eurós költségvetésből, az idén már csak 400 ezresből kell kijönniük. Eddig egyedül tolta a klub szekerét, a közel negyvenezer lakosú város vezetése sem tudott megfelelő anyagi hátteret biztosítani. „A fiatalok ingyen használhatják a sportcsarnokot. Megszólítottuk az üzemeket és a vállalkozókat, hogy támogassák a klubot. Nem szeretnénk, ha az egyik napról a másikra eltűnne a sportág szlovákiai térképéről” – fűzte hozzá Štefan Mišák polgármester, aki maga is a kosárlabda szerelmese.

Időközben a várva várt segítség elmaradt, eddig csupán a lelkes szurkolók egy csoportja támogatta adományaival a klubot, s így a helyzet még súlyosbodott. A következő lépést Maroš Kováčik edző tette meg, ő is távozott.

„Komáromi és zsolnai megpróbáltatásaim után kénytelen voltam búcsút inteni a lévaiaknak is. A tisztségviselők maradásra bírtak, de én már nem tudtam védenceimet jobb teljesítményre sarkallni, csak a nyolcadikok vagyunk a táblázaton – mondta ténykedése végén Maroš Kováčik, aki szeptembertől irányította a lévaiakat, de a zsolnaiak elleni újabb (sorrendben hetedik) vereség után végleg elköszönt. – A közeljövőben legalább két jó képességű kosarassal kell feltölteni a keretet. Semmi sincs még veszve, hiszen a playoff-küzdelmekig akár a sereghajtó is javíthat helyzetén.”

Maroš Kováčik helyét ideiglenesen eddigi segítője, Peter Jankovič foglalta el. A szakember két év alatt már a hatodik edző a lévai férfi kosárlabdacsapatnál. (áb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?