Hosszú Katinka győzött 200 vegyesen

<p>Két magyar érem született a dániai Herningben tegnap megkezdődött rövidpályás úszó-Eb nyitónapján.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Hosszú Katinkának nem volt ellenfele a 200 méteres vegyes úszás döntőjében, a rajttól a célig vezetve, két testhossznyi előnnyel, 2:04,33 perces Európa-bajnoki csúccsal szerzett aranyérmet. A másik magyar, Verrasztó Evelyn a 6. helyen végzett.

Hosszú eredménye azért is bravúros, mivel a reggeli előfutamok előtt rosszul lett a nagy melegben, és hányt is. A 24 éves úszó így is elindult futamaiban, és a 200 vegyesen kívül 200 pillangón is bejutott a döntőbe – igaz, utóbbi számban csak negyedik lett (éppen megelőzve Szilágyi Liliánát).

„Jól ment az úszás, 200 vegyesen sikerült a legjobbamat nyújtanom. Az idő jobb, mint a régi világcsúcs, amit augusztusban döntöttem meg, azaz ennél az időnél még senki sem úszott jobbat, már rajtam kívül – nyilatkozta Hosszú. – Picit sajnálom a 200 pillét, az összes fordulót elrontottam, de akkor sem lett volna sokkal jobb. Ha tizenhárom percnél több pihenő van a két szám között, talán másként alakul az egész, de nem fáj a szívem a pillangó miatt. Úgy érzem, kezdek bemelegedni.”

A férfiak mezőnyében Bernek Péter nevéhez fűződik az első magyar érem, aki 200 háton lett második. Az ifjúsági olimpiai bajnok Bernek az előfutamokon maga mögé utasította a teljes mezőnyt. A döntőben is ő kapta el a legjobban a rajtot, de végül második lett a lengyel Radoslaw Kawecki mögött.

„A fordulóival vert meg, hiába adtam bele mindent, a delfinezéssel mindig nagy előnyre tesz szert. Ha én is megpróbálnék hasonlóan nagyokat fordulni, még hamarabb elfáradnék, bár így is eléggé kivagyok. Az ezüstéremmel persze azért elégedett vagyok” – mondta Bernek Péter.

Kisebb csalódást Cseh László okozott, aki csak a 10. helyen zárta a 200 vegyest, pedig a 100 pillangó elődöntőjétől azért lépett vissza, hogy ne fáradjon el a 200 vegyes fináléjára. Verrasztó Dávid a 7. helyen ért célba. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?