Hosszú Katinka az Új Szónak: „A hazai vb felér egy olimpiával”

<p>Verhetetlen a vízben, elragadó a gálaesten. Hosszú Katinkával, Magyarország legjobb női sportolójával beszélgettünk.</p>

Nagyon sikeres évet zárt, Rióból három aranyat és egy ezüstöt hozott, összesen több mint száz aranyérmet nyert 2016-ban, s immár ötödször lett az év magyar női sportolója. Hol tartja a rengeteg érmet, kupát, trófeát?

Az elmúlt időszakban az én kis Iron-csapatom irodájába szoktam bevinni őket, és remélem, hogy motiválják az ott dolgozókat! Azt mondják, szokták nézegetni a kupákat.

A riói érmeket is az irodába vitte?

Az olimpiai érmek még dobozban vannak. Még nem raktam ki őket, mert még mindig olyan jó érzés elővenni őket. Szeretném még kicsit megőrizni ezt az érzést. Nem akarom azt, hogy mindig lássam őket, csak így néha előveszem, mert még mindig olyan jó, hogy nekem vannak ilyen érmeim! Még várok azzal, hogy kirakjam őket valahová. Ha majd megunom a nézegetést, akkor kirakom.

Az év legjobb sportolójának járó díjat hova helyezi a rengeteg elismerés között?

Nehéz ezt rangsorolni. Az egész évet zárja le ez az ankét, nagyon jó, hogy januárban rendezik a gálát. Elképesztő elismerés, főleg ilyen mezőnyben. Kozák Danuta három olimpiai arannyal került a jelöltek közé, Szász Emese is olimpiai bajnok… Hogy ilyen pici országként ilyen mezőnyt tudunk felállítani egyetlen kategóriában, az elképesztően jó.

A budapesti gálán vehette át az Európa legjobb női sportolójának járó díjat is.

Nem tudtam, hogy itt fogom ezt megkapni. A hírekben már hallottam, hogy engem választottak a legjobbnak, de az meglepetés volt, hogy itt adták át. Nem is tudom, mit mondjak, annyira nehéz ezt felfogni. Annyi remek sportoló van már csak az országunkban is, nemhogy Európában, és köztük engem választottak a legjobbnak. Ez nagyon nagy megtiszteltetés.

Az olimpia után mennyi időbe telt új célokat kitűzni? Egy óra, egy nap, egy hét?

Kellett egy kis idő, de azért nem tartott olyan sokáig, mert voltak olyan célok, amelyeket nem sikerült elérni. Ezt nem úgy értem, hogy csalódottak vagyunk, hanem még van bőven, amit szeretnénk elérni. Persze volt egy kis újratervezés, de vannak még célok.

Az egyik közülük a nyári budapesti világbajnokság. Milyen érzésekkel várja a hazai vb-t?

Izgulok! Nagyon-nagyon sokan lesznek kint, tudom, hogy a magyar szurkolók nagyon várják, hogy élőben láthassanak minket. Ki merem mondani, hogy a hazai vb felér egy olimpiával, nekem ugyanolyan fontos, és ugyanolyan jól szeretnék felkészülni rá, ahogy Rióra. Remélem, semmi nem jön közbe a felkészülés során, és akkor óriási élmény lesz. Nem szoktunk előre érmeket számolgatni, mindig időeredményekben gondolkodunk Shane-nel (Shane Tusup, Katinka edző-férje – a szerk. megj.), de annyit mondhatok, szeretnék ott lenni a dobogón. Többször is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?