Hossa harmadik sikerére hajt

<p>Tampa. A tapasztalt, öt szezon alatt harmadik döntőjére készülő Chicago Blackhawks, valamint a fiatalos lendület jellemezte Tampa Bay Lightning csap össze az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) a Stanley-kupáért a holnap hajnalban kezdődő fináléban.</p>

ELŐZETES

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó sorozat Tampában rajtol, mivel a Lightning az alapszakaszban jobban szerepelt.

Rutinos rókák

A Chicago sok csatát megélt kerete brutálisan erős, Patrick Kane (10 gól, 20 pont), Duncan Keith (16 gólpassz, 18 pont), Jonathan Toews (9 gól, 18 pont), Brent Seabrook (6 gól), Patrick Sharp (12 pont) és Marián Hossa (13 pont) évek óta együtt játszik. A gárda 2010-ben és 2013-ban már nyert Stanley-kupát, és jelenlegi keretében csak hat olyan hokis van, aki még nem volt bajnok az NHL-ben.

A szlovák Hossa már rutinos finalistának számít, nyolc idény alatt az ötödik döntőjére készülhet: 2008-ban a Pittsburghgel, 2009-ben pedig a Detroittal veszített, 2010-ben és 2013-ban a Chicagóval már nyert. „Fantasztikus, hogy ilyen rövid időn belül újra döntőt játszhatok, és harmadik elsőségemért küzdhetek – nyilatkozta a 36 éves Hossa. – A Tampának kitűnő csapata van, főleg ami a támadást illeti. Nehéz döntő lesz, de szerintem a nézők számára attraktív. Ha már idáig eljutottunk, a célunk egyértelműen megnyerni a Stanley-kupát.”

Fiatalokkal a csúcsra

Tampában tíz csatár és öt hátvéd is 25 éves vagy fiatalabb. Lendületes játékuk már az alapszakaszban jól kamatozott, a csapat lőtte a legtöbb gólt. A rájátszásban is jól teljesítenek valamennyien, a 24 éves Tyler Johnson 12 gólos és 21 pontos, a 25 éves Steven Stamkos és Alex Killorn, valamint a 24 esztendős Ondřej Palát egyaránt hét-hét találatnál jár, míg a 21 éves Nyikita Kucserov 9-szer volt már eredményes. A klub legjobb védője, Victor Hedman is csak 24 éves.

Kapuspárbaj

A két kapus közül a tampai óriás, a 201 centiméteres Ben Bishop van jobb formában. Az NHL történetének valaha volt legmagasabb hálóőre átlagban 2,15 gólt kapott és 92 százalékkal védte eddig a lövéseket a playoffban. Háromszor gólt sem kapott, ebből kétszer sorsdöntő, hetedik mérkőzésen a Detroit és a New York Rangers ellen. „Attól, hogy tényleg bizonyítsunk, még mindig elválaszt négy győzelem. Ezek valószínűleg pályafutásunk legnehezebb mérkőzései lesznek” – mondta Bishop.

Kollégája, Corey Crawford a rájátszás elején még nem védett, mert rossz formában volt, aztán ahogy beállt, már vele is sikeresnek bizonyult a Blackhawks. Ő átlagban 2,56 gólt kapott és 91,9 százalékban hatástalanította az ellenfél kísérleteit. (MTI, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?