Honvéd: arany a Szigeten

Budapest. A Domino-BHSE két elveszített döntő után harmadszorra diadalmaskodni tudott a férfi pólósok európai csúcssorozatának fináléjában, miután az aranyért vívott meccsen 7:6-ra legyőzte a szerb-montenegrói Jadran Herceg Novit.

Ez bizony nem baráti ölelés... A szerb pólósok agresszív játékstílusát a margitszigeti uszodában a világ- és Európa-bajnok, olimpiai aranyérmes Fodor Rajmund (jobbra) is megtapasztalhattadomino-bhse.hu-felvételEuroliga, Final Four, döntő: Honvéd–Herceg Novi 7:6 (1:1, 1:1, 3:2, 2:2); Hajós uszoda, 4000 néző. Góldobók: Biros 3, Kiss G., Bárány, Molnár, Vári 1-1, illetve Gojkovics 2, Krivokapics, Latkovics, Zlokovics, Jokics 1-1.

Ideges csapatok, kapufák, eltékozolt lehetőségek itt is, ott is – ez jellemezte a nyitónegyedet margitszigeti Hajós Alfréd uszodában, mígnem a 6. percben a montenegróiak kapitánya, Krivokapics betalált. Szerencsére Biros pazar ejtéssel azonnal egalizált. A második 7 perc is Herceg Novi-gólt hozott előbb, hogy aztán a változatlanság jegyében újfent Biros egyenlítsen. A 3. játékrész végén Bárány szerzett parádés centergólt, első ízben juttatva vezetéshez a magyar együttest (5:4). A befejező negyedben 7:4-re elhúzott a Honvéd, de a szerbek nem adták fel, előbb szépítettek, bő egy perccel a vége előtt pedig egyetlen gólra felzárkóztak, egyenlíteni azonban már nem volt módjuk. A Honvéd a 7:6-os győzelemmel megnyerte a Final Fourt és ezzel az európai vízilabda elsőszámú klubcsapatává lépett elő. A 3. helyen a horvát Primorje Rijeka végzett, miután a szombat délutáni helyosztón hosszabbítás után 9:7-re nyert az orosz Sturm Csehov ellen.

Magyar csapat legutóbb tíz éve, 1994-ben nyert a legrangosabb európai kupasorozatban. Az akkor még Bajnokcsapatok Európa Kupájának hívott sorozatot az Újpest nyerte meg, szintén Kovács István vezetésével, aki most a Domino-BHSE csapatát irányította. – A két centergól döntött a javunkra. Nagyon jól játszottunk, megérdemelten nyertünk. A jó játék eredményezte, hogy a negyedik negyedre sikerült elfárasztani a szerbeket – mondta az Euroliga-győztes együttes trénere. – Nem lehet összevetni a tíz évvel ezelőtti és a mostani sikert, mivel akkor visszavágós rendszerben, most pedig a Final Four-ban dőlt el a kupa sorsa. Ebben a lebonyolítási rendszerben nem lehet hibázni. (mti, ns)

Kovács István a sikerkovács

Budapest. Kovács István az első edző Európában, aki két csapattal győzött a legrangosabb kupában: 10 évvel az UTE mennybemenetele után most a Dominóval jutott a csúcsra. A tréner „gyenge” évtizedet tudhat a háta mögött: az 1993 óta eltelt 12 szezonból csupán négyszer nem vívott európai kupadöntőt csapatával: négy vesztes BEK (BL)-finálé mellett két BEK (Euroliga)-siker és két LEN-kupa-diadal a mérlege. Ennél jobbat Európában nem találni. (ns)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?