Holnap Kúr-emléktorna

<p>Komárom. Holnap tíz órától a városi sportcsarnokban immár tizenegyedik alkalommal rendezik meg a helybeli Spartacus birkózóklub hagyományos nemzetközi erőpróbáját.</p>

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

Az előzetes nevezések alapján a komáromi sikersportág egykori kiválósága, későbbi edzője és tisztségviselője, Kúr Géza tiszteletére rendezett emlékversenyen Bulgária, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Szlovénia, Szerbia, Románia, Ukrajna és Szlovákia mintegy kétszáz versenyzőjének részvételére számítanak a szervezők.

„A kezdők, a fiatalabb és idősebb diákok, valamint a juniorok összesen harmincöt súlycsoportban, kötöttfogásban csatáznak az érmekért. Vendéglátóként mindegyik hadba fogható birkózónkat, szám szerint negyvenet, szőnyegre küldünk. Tapasztalatszerzésre, erőfelmérésre egyaránt kiváló alkalom kínálkozik a külföldön is jegyzett megmérettetésünkön. Egyébként a tagtoborzásnak köszönhetően az elmúlt hetekben gyarapodott versenyzőink száma. Olyanra is volt példa, hogy ötvenen gyakorolták a fogásokat. A nagy létszámra és a gyerekek korára való tekintettel a gyakorlásokon három csoportba soroltuk be őket. Az előző évekkel ellentétben a nyáron sem pihentünk, játékos edzéseket tartottunk. Döntésünket a gyerekek és a szülők egyaránt kedvezően fogadták” – tájékoztatott tornájukról, az alakulat működéséről a Spartacus Birkózóklub elnöke és edzője, Kúr Károly.

Azt is megtudtuk tőle, hogy a nyári felkészülést jól szolgálta a Komáromi járás birkózóklubjainak augusztus 19–25. között Kamocsán megrendezett közös edzőtáborozása. A naszvadiak szervezésében másodízben megrendezett táborozáson negyvenhét sportoló vett részt.

A komáromiak sem dúskálnak az anyagiakban. Ezért kapóra jött a város zenészeinek nemes gesztusa, akik szeptember 1-jén a Spartacus birkózóklub megsegítésére Csóka Elemér vezetésével jótékonysági koncertet szerveztek. „A városi önkormányzat díjmentesen bocsátotta a rendelkezésünkre a Tiszti Pavilon szabadtéri színpadát és a hangtechnikát. A helybeli zenekarok fellépésén a népszerű pozsonyi rockzenész, Marián Greksa is szórakoztatta a közönséget. A bevétel, pontosan négyszázhúsz euró nagy segítséget jelent az emlékverseny szervezésénél. Köszönet a támogatásért!” – ecsetelte a koncert hozadékát Kúr Károly. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?