Hol köt ki az „orosz” Hornyák Zsolt?

FIATALOK A BORÓBAN. Az angol Premier League-ben szereplő Middlesbrough, Németh Szilárd csapata két fiatal játékost igazolt le, mégpedig Christie-t és Riggottát, mindketten tagjai a 21 éven aluli angol labdarúgó-válogatottnak.

FIATALOK A BORÓBAN. Az angol Premier League-ben szereplő Middlesbrough, Németh Szilárd csapata két fiatal játékost igazolt le, mégpedig Christie-t és Riggottát, mindketten tagjai a 21 éven aluli angol labdarúgó-válogatottnak. A Derby County futballistáiért 3 millió fontot fizetett a Boró, de az illetékesek úgy tudják, a klubcsere 5 millió fontba is kerülhet.

HAJSZA A HÁTVÉDÉRT. Hornyák Zsolt, a kiváló hátvéd, aki legutóbb a Dinamo Moszkva játékosa volt, még mindig nem döntötte el, hol fog szerepelni. Az ötszörös szlovák bajnok iránt nagy az érdeklődés, a Slovan a Petržalka, a Žilina csapatán kívül két külföldi klub is érdeklődik. „Zsolt esetében több lehetőség is fennáll, lehet, hogy itthon marad, de az is előfordulhat, hogy külföldön folytatja. Pillanatnyilag zajlanak a tárgyalások, egyelőre csak azt tudom mondani, február 6-án minden eldől, ekkor jár le Szovákiában az átigazolási időszak” – mondta Hornyák menedzsere, Juraj Vengloš. Hogy a Slovan érdeklődik a keménységéről híres védő iránt, azt a klub szóvivője, Karol Pálka már korábban megerősítette: „Beszéltünk Zsolttal, akinek egyébként a Slovan a nevelő egyesülete, írásbeli megegyezésig nem jutottunk el.” Hornyák az Inter Bratislavából igazolt a moszkvaiakhoz.

AZ ÚJPESTBŐL A VIDIBE. František Kunzo, aki tavaly másfél évig az Újpest csapatkapitánya volt, klubot cserélt, a Videotonban folytatja pályafutását. A védő középpályás másfél éves kontraktust kötött a székesfehérváriakkal. „Hogy a Videotont választottam, abban nagy szerepet játszott Dzurják József, akinek vezetése alatt a múltban a Diósgyőrben futballoztam. Motiváció számomra, hogy az új csapatom trénere az egykori magyar szövetségi kapitány, Bicskei Bertalan lesz. Csak dicsérő szavakat hallottam róla” – mondta a csakhamar harminc esztendős František Kunzo.

VARGA AZ ÉGSZĺNKÉKEKHEZ? Bebizonyosodott a Bolton szóvivőjének információja, a klub vezetősége semmit sem tud arról, hogy Stanislav Varga (Sunderland) náluk folytatná pályafutását. A januári átigazolási időszak áttekintése után csak annyit lehet megtudni a harmincéves középhátvéddel kapcsolatban, hogy átadólistára került. Arról egy szó sincs, hogy a Bolton érdeklődne iránta. Az angol egyesület két francia játékost igazolt, a 28 esztendős csatár Andret (Nantes), és a 29 éves középpályás Lavillát (Lyon). Stanislav Varga már korábban megegyezett a Sunderlanddal, hogy felbontják a szerződést, amely eredetileg 2004-ig szólt. A The Journal című napilapban az elmúlt napokban olyan hír jelent meg, hogy Varga visszatér a Slovanba, ahonnan 2000 nyarán igazolt 875 ezer fontért az angolokhoz.

GREŠKO, A ZSÁKBAMACSKA. Graeme Souness, a Blackburn Rovers edzője beismerte, hogy a szlovák válogatott tagjáról, Vratislav Greškóról (Parma) szinte semmilyen információ nem volt, mielőtt szerződtették volna féléves vendégjátékra. „Soha nem láttam futballozni, először írtam alá olyan kontraktust játékossal, akit nem láttam akcióban. Hiszek azonban az olaszoknak, ők javasolták.” – mondta Souness, aki távlatilag egyelőre nem számol a legdrágább szlovák futballistával.

BOKSIĆ BEFEJEZI. A szezon vége helyett már most befejezi pályafutását a horvát Alen Boksić, Németh Szilárd játékostársa, s a jövő héten szerződést bont a Middlesbrough labdarúgócsapatával. Azért vonul vissza a 33 éves játékos, mert a Boro két támadót szerződtetett, így tovább csökkentek esélyei. Boksić szerepelt az Olympique Marseille-ben, a Lazióban, a Juventusban, s 2002 óta a Middlesbrough-ban. Tíz évvel ezelőtt BEK-győztes volt a franciákkal. (SITA, MTI, sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?