Hoki-vb: Szlovákia kikapott Finnországtól

Helsinki/Stockholm |

<p>A szlovák jégkorong-válogatott 2:0-ra kikapott Finnországtól a svéd&ndash;finn közös rendezésű világbajnokságon. A szlovák nemzeti csapat utoljára 2004-ben tudott nyerni a finnek ellen, azóta sorozatban kilencszer vereséget szenvedett tőlük.</p>

A helsinki Hartwall Arenában szombat este a szlovákok kezdték jobban a találkozót, az első tíz percben 11:1 volt a lövések aránya a javukra. Mégis a finnek szerezték meg a vezetést: Lepistö lövésébe Staňa kapus előtt Altonen ért bele, s a korong a hálóban kötött ki. Šatanék továbbra is rohamoztak, de a finnek kapusa, Antti Raanta hihetetlenül jó napot fogott ki.
A második harmadban kiegyenlítődött a játék, a finnek többet támadtak, de Staňa is jól védett. A harmadik játékrészben a házigazda Kontiola révén növelte előnyét, s ezt a meccs végéig meg is őrizte.
A finnek második győzelmüket könyvelhették el a tornán, a szlovákok két forduló után egy győzelemmel és egy vereséggel állnak.

„Remekül kezdtük a mérkőzést, és szerintem végig jobbak voltunk, de lőtt gól nélkül nehéz nyerni. Kár az első bekapott gólért, védeni tudtam volna Lepistö lövését, de egy másik játékos beleért, és a korong irányt változtatott – mondta a meccs után Rastislav Staňa, a szlovákok kapusa, akit csapata legjobbjának választottak. – Ezt a díjat szívesen elcserélném a győzelemért, vagy akár csak egy lőtt gólért is. Az ugyanis megváltoztatta volna a mérkőzés képét.”

Finn részről is a hálóőr lett a mérkőzés legjobbja: Antti Raanta minden lövést hatástalanított. Nem csoda, hogy Miroslav Šatan, a szlovákok csapatkapitánya is őt dicsérte. „Raanta szuper teljesítményt nyújtott, ő a vereségünk fő okozója. Az első harmadban kellett volna betalálnunk, fölényben játszottunk, két emberelőnyünk is volt. Ha akkor gólt szerzünk, minden másképp alakul. Hasonló meccset játszottuk, mint egy éve a vb-n (akkor a szlovákok 1:0-ra kaptak ki – a szerk. megj.), a védekezésen volt a hangsúly, mindenki az emberelőnyökre, hibákra, véletlen gólokra várt. A játékkal elégedettek lehetünk, de az eredménnyel nem. Ugyanez történt velünk a felkészülés során is, nem játszottunk rosszul, de nem értékesítettük a helyzeteinket” – nyilatkozta Šatan, aki 163. alkalommal öltötte magára a címeres mezt, ezzel megelőzte az eddigi rekorder Martin Štrbákot.

A szlovákok következő meccsüket hétfőn játsszák, 15.15-kor a németekkel találkoznak. (SITA, TASR)

Finnország–Szlovákia 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Góllövok: Aaltonen (12.), Kontiola (43.).
Finnország: Raanta–Hietanen, Lepistö, Laakso, Mäntylä, Jalasvaara, Väänänen, Kukkonen, Melart–Aaltonen, Kontiola, Pesonen–Viitaluoma, Korpikoski, Salminen–Pihlström, Koskiranta, Savinainen–Hytönen, Haataja, Hagman.
Szlovákia: Staňa–Sekera, Mezei, Sersen, Ďaloga, Jurčina, Vydarený, Mihálik–Radivojevič, Bližňák, Kopecký–Šatan, Stümpel, L. Hudáček–Miklík, Kukumberg, Záborský–Bartek, Ölvecký, Surový.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?