Hogy látta Both Péter járási rendőrkapitány a DAC-Slovan mérkőzést?

Dunaszerdahely |

<p>Rendőrségi szempontból hogyan értékeli a DAC-Slovan mérkőzést?</p>

Gond nélkül zajlott le minden. Ha a Slovan-drukkerek nem jutottak volna be a stadionba, az fokozott kockázati tényezőt jelentett volna, a rendezők részéről ugyanis jött egy olyan jelzés, hogy esetleg bezárják a pénztárakat. Ekkor a rendőrség küldött egy kérést a városnak, hogy tiltsa be a meccset, ez viszont főleg figyelmeztető jellegű volt, hiszen ilyen gyorsan a város vezetése valószínűleg nem tudott volna dönteni az ügyben. Ezek után szerencsére a klubvezetés is jobb belátásra tért, és a pénztárak nyitva maradtak.

Pontosan hányan teljesítettek szolgálatot a rangadó idején?
Hatszázötven rendőr, egy vízágyú, tizenhárom kutyás rendőr és hat lovas rendőr. A Pozsony-Dunaszerdahely vonalon a vonatot a vasúti rendőrség 50-60 tagja biztosította.

Történt rendbontás a városban a mérkőzés előtt, alatt vagy után?
Senkit nem kellett elővezetni, rendbontás nem volt. Rendőrségi szempontból szerencsére eseménytelen volt a nap. A stadionban néhányan pirotechnikai eszközöket használtak, ez a szervezők felelőssége, s ezért a futballszövetség vélhetően fegyelmi eljárást indít majd. A mérkőzésen készült felvételek kiértékelése zajlik, ha lesz értékelhető felvétel a pirotechnikával kapcsolatban, akkor a klub valószínűleg feljelentést tesz a vétkesek ellen, akiket a körzeti hivatal kihágásokkal foglalkozó osztálya akár ki is tilthat a sporteseményekről.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?