Hodosi diadal – Novota remeklésével

Tornagyőzelemmel mutatkozott be a hodosi férfi-asztaliteniszcsapat az ETTU Kupában. Földrészünk második legrangosabb klubvetélkedésében az 1400 lakosú csallóközi település képviselői magabiztosan megnyerték az I. szakasz A csoportját, amely Luxemburgban zajlott.

Tornagyőzelemmel mutatkozott be a hodosi férfi-asztaliteniszcsapat az ETTU Kupában. Földrészünk második legrangosabb klubvetélkedésében az 1400 lakosú csallóközi település képviselői magabiztosan megnyerték az I. szakasz A csoportját, amely Luxemburgban zajlott. Európa 48 együttese indult ebben a sorozatban.

Már az első nap után eldőlt, hogy továbbjut a szlovák bajnok, hiszen 3:1-re legyőzte a román Miovenit, majd még ennél fölényesebben intézte el (3:0) a házigazda Diddeleng-t, amely a játékosok pontértéke alapján a legmagasabbra volt rangsorolva az induló négyesből, de végül tovább se jutott. Másnap a hodosi alakulat a spanyol LďEscalát is megleckéztette (3:1).

„Tizenöt éve nem szerepelt szlovák csapat ebben a kupában, így előtte nem tudtuk, mire vihetjük. Mindenképpen szerettünk volna továbblépni, tornaelsőségre azonban nemigen számítottunk – mondta újabb sikerük kapcsán Jozef Kmeť hodosi klubelnök. – Ukrán légiósunk, Olekszander Didukh nélkül is helytálltak a fiúk. Muskó Péter és Zoltán Lelkeš két-két győzelemmel, Samuel Novota öt diadallal járult hozzá eredményes szereplésünkhöz. Novota volt az első számú játékosunk, így eleve többször jutott szóhoz. Fantasztikusan asztaliteniszezett, ilyen jól még nem láttam őt játszani. Öt meccséből négyet 3:0-ra nyert. Lelkešnek is volt egy bravúrja, amikor a házigazda elleni találkozón 3:2-re verte az erdélyi származású Fejér-Konnerth Zoltánt, aki korábban német válogatott is volt, s 50. helyen jegyezték a világranglistán.”

Időközben kiderült, hogy a hodosi csapat az ETTU Kupa II. szakaszában a C csoportban folytatja. Október 29–30-án Horvátországban lesz a torna. Ellenfelek: a sorozat e szakaszába besorolt házigazda STK Libertas Marinkolor és az izraeli Veroni Givatayim, valamint a török BBSK Isztambul, amely az olaszországi csoport második helyezettjeként jutott ide. Ismét a két legjobb lép a 3. fordulóba.

Tornatények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?