Hingis Pozsonyba jön

<p>Martina Hingis a sztárvendége az idei Tennis Classic gálának, amelyre december 4-én kerül sor a pozsonyi Nemzeti Teniszközpontban. Az egykori világelső ellenfele Daniela Hantuchová lesz, de a közönség két igazi show-mant is láthat: Gael Monfilst és Jo-Wilfried Tsongát.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

A Tennis Classicot először 2008-ban rendezték meg, akkor Pete Sampras látogatott a szlovák fővárosba. A gála azóta hagyománnyá vált, a szervezők tavaly egy igazi nagyágyút hoztak el Pozsonyba: a szerb Novak Djokovics szlovák edzője, Marián Vajda közbenjárására állt kötélnek, és fergeteges show-t csinált.

A szervezők is tudták, hogy Djokovics-kaliberű játékos nincs még egy, és hogy a Novak-parádét lehetetlen felülmúlni. Mindezek ellenére idén is sikerült nagy neveket meghívniuk.

A sztárvendég a kassai születésű egykori világelső, Martina Hingis, aki idén a szlovák Daniela Hantuchová oldalán tért vissza a tornákra. „Martinával régóta barátok vagyunk, pályafutásom kezdetén sok jó tanácsot adott nekem. Idén egyszer megemlítette, hogy a szíve még visszahúzza a pályára, akkor vetettem fel neki, hogy párosozzunk együtt. Öt tornán indultunk, a US Open után már Martina sűrű elfoglaltságai miatt nem tudtunk versenyezni, de jövőre még esetleg lehet folytatás – mondta Hantuchová, aki a gálán ellenfélként találkozik párospartnerével. – Martinának köszönhetően mindig nagy élmény a tenisz, akár vele, akár ellene játszom.”

A jó hangulatra garancia a két francia fenegyerek, Gael Monfils és Jo-Wilfried Tsonga. Tsonga jelenleg a 9. helyen áll a világranglistán, Monfils pedig a 31., s mindketten értik a módját, hogyan nevettessék meg a közönséget. „Gael a rendes meccsein is úgy viselkedik, mintha valami gálán lenne. Biztosan remekül fogunk szórakozni” – vélekedett Hantuchová, aki most először lép fel gálán Szlovákiában.

Hingis ezzel szemben 15 évesen egyszer már részt vett egy hasonló pozsonyi rendezvényen, Steffi Graf oldalán, mint a női tenisz egyik legnagyobb reménysége. Érdekesség, hogy a gála előtt egy héttel érkezett Szlovákiába, mivel egyúttal lovat is akart magának venni. (Hingis imád lovagolni, de az ötéves lova nem sokkal korábban lábát törte, s el kellett altatni.) „Az én kedvenc állatom a delfin, ilyet pedig biztosan nem kapok Pozsonyban” – viccelődött Hantuchová a régi sztori kapcsán.

Hantuchová idén Szingapúrban és Kolumbiában lépett fel jótékonysági gálán, s főleg a dél-amerikai ország nyűgözte le: „Huszonötezer ember tombolt a lelátón, egészen hihetetlen volt. Felejthetetlen élményekben volt részem. Méreteiben természetesen nem hasonlítható ehhez, de remélem, hogy a pozsonyi gála is emlékezetes lesz” – nyilatkozta a világranglista 33. helyezettje. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?