Hidegzuhany Komáromban – kikapott és már nem listavezető a KFC

Komárom
Komárom |

A kilencedik forduló után a sereghajtó Kassától elszenvedett váratlan 2:0-s hazai vereséggel a második helyre kerültek a Duna-partiak. 

Szinte minden, a komáromi focihoz vonzódó ember győzelmet várt szombaton Jozef Olejník vezetőedző csapatától. 
A kitűnő erőnlétben levő és technikailag képzett Lokomotíva-játékosok az első pillanattól kezdve minden erejüket latba vetették a győzelemért, megzavarták az óvatosan kezdő hazaiakat, minden helyzetből lőttek. Igaz, kezdetben gyakran mellé, fölé, vagy Slávik kapus hárított. Kilenc gólhelyzetükből kétszer betaláltak, a tizenegyesüket pedig a hazaiak kapusa a bal kapufa mellé tolta.

A komáromiak öt gólhelyzetét Fabini kapus több esetben bravúrral védte, vagy a helyzetben levő komáromi játékos gyermetegen elpuskázta. Így történhetett, hogy a máskor gólerős komáromiak nem rúgtak gólt. Nem a tőlük megszokott szervezett gyors játékot játszották, hanem a kassaiak erőltették rá a hazaiakra az ő stílusukat, ami a keletiek 2:0-s megérdemelt győzelmét eredményezte.

A 6. percben Nurkovics gyenge lövését könnyedén védte a vendégek kapusa, a kassaiak mindjárt három ígéretes támadással válaszoltak. A 23. percben Matics indította jó ütemben Mikest a bal oldalon, aki pontosan passzolt a száguldó Duda elé. A szélső Nurkovics fejére ívelte a labdát, de a hazaiak kilencese hajszállal a léc fölé fejelt. Három perccel később a komáromiak megszerezhették volna a vezetést. Mikes szöglete után a labda az ötös és a tizenegyes között pattogott, Fabini kapus kifutott, s az egyik kassai hátvéd majdnem a hálóba emelt a kapus felett, de a gólvonal előtt a védők hárítottak, majd Šurnovský éles szögből leadott lövését bravúrral védte a vendégek kapusa. 

Az első félóra végén újból a kassaiak percei következtek. Pavúknak lefutotta a bal oldalon Popovicsot, s már csak Slávikkal volt szemben, aki tigris mozdulattal vetődött a támadó lába elé és elcsípte a labdát. Ezután elég eseménytelen 10 perc következett, az első félidő utolsó gólhelyzete a kassaiaké volt a 43. percben, de Cicman 8 méterről fölé bombázott.

A 2. félidő első percében Mészáros és Domonkos remek összjátéka keverte meg a vendégek védelmét. Utóbbi éles szögből 10 méterről pontosan lőtt a rövid sarokra, de Fabini reflexszerűen  tolta ki a labdát. A következő percekben a kassaiak beszorították a hazaiakat, s egyre gyorsabban játszottak, ami az 55. percben érett góllá. A kassai balszélső lefutott az alapvonalig, ahonnan pontosan ívelt az ötös közelébe, Slávik a tizenhatos vonal közelébe bokszolta a labdát, Karaš érkezett, aki tétovázás nélkül a bal sarokba lőtt – 0:1.

A komáromiak már egy perc múlva egyenlíthettek volna, de Popovics lövése elsurrant a bal kapufa mellett. A Duna-partiak térfelén az idővel növekedett a feszültség, ami hibákat szült, s a vendégek egyre fokozták az iramot, hogy eldöntsék a meccset. A 66. percben ismét jobboldali gyors támadás után megint jött a veszélyes beívelés, miközben a hazai védők egyike visszahúzta Pavúkot az ötös sarkánál. Karaš tizenegyesét Slávik bravúrral a jobb kapufa mellé tenyerelte. A komáromi kapura egyre nagyobb hévvel zúdultak a támadások. A 76. percben a felező vonal közelében Mihálik kapott egy hosszú hátvédpasszt, a csereként beállt Luzint a csatár könnyedén lehagyta, Slávik kifutni kényszerült kapujából, a támadó pedig könnyedén gurított a hálóba – 0:2. A meccs eldőlt. 
Az utolsó tíz percben mindkét oldalon volt még egy-egy gólhelyzet, de az eredmény nem változott. A kassaiak minőségi focija sokakat meglepett, megérdemelten nyertek.
Jóba Mihály

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?