Hibátlan nagylégi türelemjáték

Nagylég. Hazai pályán képtelen hibázni a nagylégi Jánoš-legénység. Idénybeli tizenkettedik mérkőzésén sem ajándékozott el pontot a dunaszerdahelyi területi I. osztály második helyezettje: ezúttal az egyházgelleieket intézték el 3:0 arányban.

Sokatmondó statisztikai adat, hogy a nagylégi kollektíva hazai környezetben mindössze ötször ka?pitulált. Az ekecs-apácaszakállasi listavezető legkitartóbb üldözője azonban korántsem mehetett biztosra. Először is, az egyházgelleieknek – az idei pontvadászatban eddig egyedüliként – sikerült pontot rabolniuk az éllovas otthonából (0:0). Másodsorban pedig a nagylégi öltöző inkább hasonlít egy rehabilitációs központhoz, mintsem a bajnokaspiráns erődítményéhez. „Gólzsákunk, Tóth Barnabás még mindig lábadozik; csapatkapitányunk, Čomor Péter szakadt térdszalaggal vállalja a játékot; Kaca?rab?čin és Horváth Oszkár is sérült, Marinič pedig meniszkusz-operáció után először ül le a kispadra. Ennyi sérült kulcsjátékos ellenére is még ott vagyunk a második helyen” – hangsúlyozta Čomor Béla klubelnök. A mérkőzés során le sem tagadhatták volna a csapatok, hogy házi gólkirályaik (a 13 gólos Tóth Barnabás, ill. a 7 gólos Mészáros Marián) nélkül szerepelnek. A 18. percben jegyezhettük fel az első kapura tartó lövést. Bár a félidő első felében a vendégek voltak veszélyesebbek (Simon maradt le egy beívelésről, egy sarokrúgást követően Bernáth József senkitől sem zavartatva fejelt mellé). A 35. percben azonban beérett a nagylégi türelemjáték: a gellei védelem rövidzárlatát a 19 éves Šípoš Attila használta ki – 1:0. Fordulás után a 41 évesen is szélvészgyors Hervay Lajos révén került helyzetbe a vendégcsapat, de a lehetőség kihasználatlanul maradt. Ekkor hallottunk először és utoljára szurkolást a mérkőzésen: rövid ideig zúgott a „Hajrá Gelle!” A vendégek egyébként el sem találták Andrássy kapuját, oroszlánkörmeiket annál inkább megmutatták: Peter Tóth összeszólalkozott az egyik nézővel (így mutat példát egy játékosedző?), Pacalaj kapus pedig a partjelzőt rohanta meg, miután Molnár játékvezető büntetőt ítélt a nagylégi Glončák lerántásáért (a középpályás felkarral tolt egyet a labdán, a takarásban lévő bírónak az asszisztense segíthetett volna). Krafčík higgadtan értékesítette a tizenegyest (2:0), s Pacalaj kapus későbbi térdsérülése után (rosszul ért földet, hordágyon vitték le) Ďuriš is berámolt egyet (3:0). A találkozó után Tóth Barnabással is összefutottunk. „Egyelőre minden rendben van. Hamarosan az egyéni edzéseket is elkezdhetem. Tavasszal már nem, nyártól azonban ismét játszhatok” – mesélte a tüdőoperáción átesett gólvágó. Vele vagy nélküle elképesztő versenyfutás vár még a csallóköziekre.

LEHNICE–HOLICE N/O. 3:0 (1:0). Góllövők: Šípoš (35.), Krafčík (76., 11-esből), Ďuriš (88.). Sárga lap: Rigó, Sárközi, Marinič, ill. Pacalaj. Játékvezető: Molnár, 300 néző.

LEHNICE: Andrássy–Helész, Krafčík, Čomor, Kvasňovský (66. Nagy), Varga, Sárközi, Glončák (84. Horváth R.), Šípoš (78. Krivosudský), Ďuriš, Rigó (70. Marinič). HOLICE N/O: Pacalaj (80. Sípos)– Ferenczi, Bernáth Tibor, Tóth, Póda, Bernáth József, Vranješ, Feren?čík, Varga, Hervay (64. Zöld), Simon. (kb)

EDZŐI VÉLEMÉNYEK

Zdeno Jánoš (Lehnice): „Az ellenfél támadásait rendre hatástalanítottuk, s türelmesen vártunk a kínálkozó lehetőségekre. Bevallom, a bajnoki címről még nem gondolkodunk, mindig a következő feladatra koncentrálunk.”

Peter Tóth (Holice n/O.): „Sérülés miatt hárman is hiányoztak, így nem voltak vérmes reményeink. A nagylégieknek majd sok sikert kívánunk az V. ligához. Ránk még nehéz mérkőzések várnak. Úgy tűnik, három csapat fog kiesni.” (kb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?