Hibátlan maradt a Győr

<p>A női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó, 6. fordulójában a címvédő Győri Audi ETO KC hazai pályán a vártnál szorosabb mérkőzésen, 28:26-ra győzte le a Baia Marét. Görbiczék százszázalékos teljesítménnyel jutottak be a középdöntőbe.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A két csapat előző, nagybányai összecsapásán a győriek 12 góllal diadalmaskodtak, most azonban sérülés miatt nem játszott Löke és Amorim, valamint Lunde is csak nagyon kevés időt töltött a pályán.

A hazaiak magabiztosan kezdtek, 12:8-ra is vezettek, de a vendégek fordítani tudtak, s aztán már általában csak egy gól volt a különbség, vagy ide, vagy oda. A Baia Mare kapusa, Ungureanu remek formában védett, neki köszönhetően a 48. percben a vendégeknél volt az előny… Ambros Martín időt kért, ezután összeállt a győriek védekezése, s a hazaiak végül óriási akarattal megnyerték a rendkívül izgalmas mérkőzést.

A csapatot többször Hornyák Dóra lendítette át a holtponton. „Nem lepett meg minket a román csapat, tudtuk, hogy mit játszik, készültünk is rá. A beállójátékukat nem tudtuk annyira megoldani, abból voltak a problémáink, de a lényeg a két pont. A sérülésem óta nem is játszottam még ennyit, de nagyon örülök neki, hogy ilyen sok gólt szereztem. Van még mit javítanunk, de tavaly is, ahogy haladtunk a vége felé, úgy javult a játékunk is” – nyilatkozta a négygólos Hornyák.

A győriek kapujában ezúttal Herr Orsolya kapott lehetőséget, s a mérkőzés után azt is elmondta, nem elégedetlen amiatt, hogy csak második számú kapus Katrine Lunde mögött: „Sokat azt mondják, hogy nem játszom sokat. A BL-ben tényleg nem láthatnak annyit, de a hazai bajnokságban azért szerepet kapok. A pályán akármi előfordulhat, így minden csapatnak szüksége van már két jó kapusra. Nagyon sokat számít, hogy nagyszerű edzésmunkát végzek itt.”

Ambros Martín örömmel állt az újságírók elé a meccs után: „Nagyon-nagyon boldog vagyok, gratulálok a csapatnak a százszázalékos teljesítményhez! Minden egyes játékossal elégedett voltam, a második félidőben voltak problémáink, ennek ellenére ki tudtuk harcolni a győzelmet, amely emiatt még nagyobb jelentőséggel bír.”

A Győr csoportelsőként, százszázalékos mérleggel jutott be a középdöntőbe. (nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?