Hewitték álomcsatája

Melbourne. A hazai közönségkedvenc Lleyton Hewitt 4 óra 5 perces összecsapáson legyőzte David Nalbandiant, és bejutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság elődöntőjébe.

A frenetikus csatakiáltások is belefértek a hosszúra nyúlt mérkőzésbe. Az utolsó szó jogán Hewitt (jobbról) ordított egy hatalmasat. Reuters-felvételekAz ausztrál klasszis kezdett jobban, simán nyerte az első két szettet, s ekkor úgy tűnt, hogy gyorsan végez kissé megszeppent argentin ellenfelével. Ám a 9. helyen kiemelt dél-amerikai másként gondolta: 35 perc alatt szépített, majd újabb 38 perc elteltével ki is egyenlített. A mindent eldöntő utolsó felvonás óriási küzdelmet hozott, 16 gémen keresztül egyikük sem tudta elnyerni a másik adogatójátékát. Mindketten többnyire az alapvonalon teniszeztek, s csak akkor vállalkoztak egy-egy röptére, ha az ellenfél már kiszorult a pályáról. Nalbandiannak 8:8-nál remegett meg a keze: Hewitt bréklabdához jutott, s könyörtelenül ki is használta a lehetőséget, majd semmire nyerte a saját szerváját. Az ausztrál klasszis, aki eddig három alkalommal jutott a nyolcaddöntőbe a hazai rendezésű GS-tornán, ezzel pályafutása legjobb eredményét érte el az Australian Openen.

Az orosz Nyikolaj Davigyenko a 35 Celsius-fokos hőségben, légzési problémák miatt a harmadik játszmában feladta az amerikai Andy Roddick elleni negyeddöntős mérkőzését. Az igazsághoz tartozik, hogy a második helyen kiemelt tengerentúli sztár ennek ellenére is nagyon közel állt a háromszettes sikerhez.

A nők negyeddöntőjében a legelőkelőbb helyen rangsorolt, világelső amerikai Lindsay Davenport hatalmas, 2 óra 33 perces csatában, a döntő játszmát 9:7-re megnyerve diadalmaskodott a hazai közönség előtt szereplő, 24. születésnapját csütörtökön ünneplő Alicia Molik ellen. Szintén óriási izgalmakat hozott a francia Nathalie Dechy és a svájci Patty Schnyder összecsapása, amelyet végül előbbi játékos nyert meg.

MELBOURNE-I KRÓNIKA

FÉRFI EGYES, negyeddöntő: Roddick (amerikai, 2.)–Davigyenko (orosz, 26.) 6:3, 7:5, 4:1-nél az orosz játékos feladta; Hewitt (ausztrál, 3.)–Nalbandian (argentin, 9.) 6:3, 6:2, 1:6, 3:6, 10:8. Az elődöntő párosítása: Federer (svájci, 1.)–Szafin (orosz, 4.), Roddick-Hewitt.

NŐI EGYES, negyeddöntő: Davenport (amerikai, 1.)–Molik (ausztrál, 10.) 6:4, 4:6, 9:7; Dechy (francia, 19.)–Schnyder (svájci, 12.) 5:7, 6:1, 7:5. Az elődöntő párosítása: Davenport–Dechy, Sarapova–Serena Williams. (m)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?