Hetedszer nyert zsinórban a VSS

Sorozatban hatodszor kaptak ki a sereghajtó rimaszomba- tiak, az éllovas kassai VSS 2:1-re győzött Gömörben.

Sorozatban hatodszor kaptak ki a sereghajtó rimaszomba- tiak, az éllovas kassai VSS 2:1-re győzött Gömörben. A klubban a helyzet egyre reménytelenebbnek tűnik, a szurkolók a polgármestert szidták.

Van a rimaszombati stadion mellett egy melléképület, sok hónappal ezelőtt festékszóróval valaki ráfirkálta: „vanmég eséj”. A B tribünről pont erre a graffitire látni, de sajnos azt is látni kell, hogy a rimaszombati futball megmaradására – legalábbis II. ligás szinten – egyre kevesebb az esély.

A csapat sorozatban hatodik bajnokiját is elvesztette, s lassan, de biztosan szakad le a mezőnytől. Ez önmagában még nem lenne visszafordíthatatlan folyamat – tavaly a nyugati csoportban a vágújhelyiek egész ősszel csak négy pontot szereztek, mégis bentmaradtak –, de a klub és a városvezetés között egészen furcsa a viszony. Hogy pontosan mi a gond és miért, arról senki nem beszél, de a remény lassan kezd eltűnni a stadion környékéről.

A drukkerek a kassai VSS ellen a polgármestert szidták, a nyomdafestéket nem tűrő és a jó ízlést sértő bekiabálások mellett voltak viccesek is: „Jožkooo, majdnem elnök! Jožkooo, majdnem elnök!” (Rimaszombat polgármestere, Jozef Šimko indult a tavalyi elnökválasztáson, a szavazatok 0,2 %-át szerezte meg.)

Az éllovas elleni meccsen a statisztika is vendéggyőzelmet jósolt: a VSS a II. liga keleti csoportjában a legtöbb gólt rúgta és a legkevesebbet kapta, ezzel szemben a rimaszombatiaké a leggyengébb csatársor. Az első félidőben szemmel látható is volt a különbség, a hazaiak alig tudták megtartani a labdát, a kassaiaknak több helyzetük is volt. A jobb oldalon Mikuláš Tóthot egyáltalán nem tudták tartani a hazai védők, mindkét kassai gól az ő passzából született. A vendégek a 27. percben szereztek vezetést, Tóth félmagas beadására Karaš érkezett – 0:1. A kassaiak szereztek még két másik gólt is, de egyiket sem adták meg: Serečin kézzel vette le a labdát, mielőtt a hálóba talált volna, aztán pedig Konnsimbal lesről talált be.

A második félidőre feljavultak a rimaszombatiak, a 49. percben Karacs kapott remek kiugratást, és egy félmagas lövéssel egyenlített – 1:1. Majdnem a fordítás is összejött, Karacs újra betalált – de a partjelző már korábban jelezte, hogy a rimaszombati csatár lesen van. S hamar jött a kassai válasz, Tóth lapos passza után ezúttal Serečin szerzett gólt – 1:2. Ünnepelt a nagyjából 60 kassai fanatikus, aki elkísérte csapatát Rimaszombatba.

A kassaiak sorozatban hetedik bajnokijukat nyerték meg. „Az első félidőben jól játszottunk, a gólon kívül több helyzetünk is volt. Magunknak tettük nehézzé a meccset, de szerencsére gyorsan válaszoltunk a hazaiak egyenlítő góljára” – nyilatkozta Jozef Vukušič, a kassaiak edzője.

Marián Kudlík egy héttel korábban Bártfán nyíltan beszélt a klubban uralkodó állapotokról, most azonban már nem akart kitérni erre a témára. „Felesleges már erről beszélni” – jegyezte meg lemondóan a rimaszombati edző. Zsinórban hat vereség után nehéz mivel motiválni a játékosokat, ráadásul nem is mindegyikük üti meg a II. liga szintjét. „Sajnos, nálunk is vannak olyan futballisták, akik nem a II. ligába valók, de muszáj itt lenniük, mert különben nem lenne, aki játsszon. Most is hiányzott két ember, Bajzát múlt héten kiállították, Lupták megkapta az ötödik sárgáját, valakinek muszáj beállni” – mondta Kudlík.

Vukušič pedig hozzátette: „Tíz éve jártam itt utoljára, amikor a rimaszombatiak az élvonalban játszottak. Kár lenne ezért a klubért.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?