Hengerelt a Lakers

Los Angeles. A Los Angeles Lakers magabiztos győzelmet aratott a Dallas Mavericks ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság első játéknapján. A Lakesr megbüntette Kobe Bryantet, mivel a klasszis nyilvánosság előtt kritizálta csapattársát, Shaquille O’Nealt.

A Lakers legjobbja a nyáron igazolt Gary Payton volt, aki 21 pontja mellett kilenc gólpasszt és 7 lepattanót is szerzett. Az együttes veterán sztárja, Karl Malone szintén kitett magáért (15 pont, 10 lepattanó, 9 gólpassz). TASR/EPA-felvételLos Angeles. A Los Angeles Lakers magabiztos győzelmet aratott a Dallas Mavericks ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság első játéknapján. A Lakesr megbüntette Kobe Bryantet, mivel a klasszis nyilvánosság előtt kritizálta csapattársát, Shaquille O’Nealt. Az egyesület azt nem közölte, hogy a 25 éves sztárnak mekkora összeget kell befizetnie a kasszába. A Lakers a Dallas elleni rangadó előtt húszperces „békítő tárgyalást” tartott, amelyen részt vett a két érintett kosaras, valamint a vezetőedző Phil Jackson és a csapat nyáron igazolt veteránja, Karl Malone, de a megbeszélésről egyelőre senki nem nyilatkozott.

A vitát állítólag „Shaq” kezdte, amikor a sajtón keresztül azt tanácsolta társának, hogy passzoljon többet, amíg ismét formába lendül. Az augusztusban térd-műtéten átesett Bryant azonban ingerülten reagált az útbaigazításra. „Játszottam én már törött kézzel, megrándult bokával, szakadt vállizommal, letört foggal, feldagadt szájjal és labda méretű térddel, úgyhogy nincs szükségem instrukciókra olyantól, aki egy köztudottan nevetséges lábujjsérülés miatt 15 meccset kihagy” – utalt ellenlábasának tavalyi gyengélkedésére. A 2000 és 2002 között a kaliforniaiakat három bajnoki címre vezető két csillag viszonya sosem volt felhőtlen, de az elmúlt egy évben „fegyverszünetet” kötöttek, és nem bírálták egymást a nyilvánosság előtt.

Izgalmas összecsapást vívott egymással a címvédő San Antonio Spurs és a Phoenix Suns is, amely végül a bajnok egy pontos győzelmével végződött. A hazaiaknál az elmúlt szezon legértékesebb játékosa (MVP), Tim Duncan jeleskedett, aki 24 pontot és 12 lepattanót szerzett.

A nyitó játéknap legjobbja a philadelphiai Allen Iverson volt, a szupersztár 26 ponttal és 11 gólpasszal járult hozzá csapata fölényes győzelméhez a vendég Miami Heat ellen. Eredmények: Los Angeles Lakers-Dallas Mavericks 109:93 San Antonio Spurs-Phoenix Suns 83:82 Philadelphia 76-ers-Miami Heat 89:74.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?