Helyettesek – ezúttal felsőfokon

Bős. A középpályás alakzat három stabil tagja – a DAC-hoz visszarendelt Milan, a fegyelmi büntetéssel sújtott Nagy Tamás és a sérüléssel bajlódó Végh – nélkül játszó hazaiak trénerének, Szaban Tibornak sikerült megfelően pótolni a hiányzókat.

A bősiek gólfelelősére, Csicsay Kornélra nagyon odafigyeltek a myjavaiak védőiFogas Ferenc felvételeA hazai tréner átszervezte a kollektívát. Csicsay Sándor a támadó posztjáról a halfsorba húzódott vissza. Nagy helyett Kvačkajra ruházta az irányító szerepkörét. A nevezett vezérletével már a meccs elejétől mezőnyfölénybe kerültek a Duna-partiak. A 10. percben Kozmér a bal oldalon faképnél hagyta őrzőjét, jól időzített beadását Varga az ötös sarkáról a hálóba pofozta. Továbbra is jobbára a vendégek térfelén zajlott a játék. A 36. percben a nagy kedvvel futballozó Kozmér két védőt kicselezve az alapvonalig sodródott, a myjavaiak hálóőre kimozdult kapujából, a bősi futballista agyafúrt megoldást választott: beadás helyett nehéz szögből a kapuba célzott. A 40. percben szépíthettek volna a vendégek. Az eső áztatta talajon Eliáš mintegy harminc méterről kapura célzott, Izsmán a vizes labdát a mezőnybe tenyerelte, Buček azonban öt méterről a kapu fölé célzott. Fordulás után csupán annyiban változott a forgatókönyv, hogy a vesztésre álló vendégek kitámadtak, ezáltal a bősiek több ízben is gyors kontrával hozták zavarba védelmüket. Helyzeteiket (Csicsay Kornél, Kozmér, Illés) azonban rendre elpuskázták. A vendégek ugyan nagyon igyekeztek, a mezőnyben jól kombináltak, tudásukból azonban még a becsületgólra sem futotta. A VI. Bősi Falunap ünnepségsorozata keretében szombatra előrehozott összecsapás pikantériáját az jelentette, hogy kezdőként, valamint csereként négy Csicsay vezetéknevű – Kornél, Sándor, László és Zoltán – jutott szóhoz a csallóköziek csapatában. A párharcról értékelve elmondhatjuk, hogy mindkét gól a szépségdíjas találatok kategóriájábsa tartozik.

GABČĺKOVO–MYJAVA 2:0 (2:0). Gólszerzők: Varga (10.), Kozmér (36.). Sárga lap: Csicsay László, ill. Eliáš, Horeš. Játékvezető: Marinčák, 600 néző.

GABČĺKOVO: Izsmán–Illés, Soós, Baják, Kiss, Csicsay Sándor (85. Hegedűs), Kvačkaj, Liszkay, Kozmér (89. Csicsay Zoltán), Csicsay Kornél, Varga (76. Csicsay László). MYJAVA: Solnička–Viselka (90. Bučko), Žák, Pekník, Červienka, Kročian, Eliáš, Manák (62. Horíšek), Coufalík (57. Horeš), Buček. Komančík. (ái, lt)

EDZŐI VÉLEMÉNY

Szaban Tibor (Gabčíkovo): „Megérdemelten győztük le jó képességű riválisunkat. Szerencsére sikerült megoldást találni a hirtelen jött problémákra. Védenceim küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak, jó teljesítményt nyújtottak. Mindenkivel elégedett voltam, a húzóemberek közé ezúttal Kvačkaj és Kozmér tartozott. Győzelmünk nagyobb arányú is lehetett volna, ám fordulás után elpuskáztuk góllal kecsegtető helyzeteinket. Jövő héten is hazai pályán játszunk, amennyiben ismét nyerünk, akkor megerősíthetjük élmezőnyben elfoglalt pozíciónkat.” (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?